Carles Lagresa, l’alcalde, satisfet mentre es repassa el programa, ens parla de la gran llista d’actes previstos abans de Sant Jaume, patró del poble.

Festa Major Espolla“De nou, tornem a presentar un programa ben atapeït. Que un poble petit com Espolla pugui organitzar 10 dies de festa és fantàstic. No sol passar a gaires llocs.” Doncs sí, aquesta és la realitat. De nou, el municipi que governa Lagresa torna a apostar per una festa d’estiu llarga i intensa, amb actes consolidats d’altres anys, actes que posen a l’alça projectes que brillen durant tot l’any a Espolla i programacions noves, especialment les musicals.

Com a novetat, destaca l’aposta per la rumba del dissabte a la nit. Enguany, no hi haurà una orquestra típica, sinó tres grups rumberos ben coneguts: l’Albera Rumbera, Banana Beach i Merkado Negro. Un trio que pinta d’allò més bé. Una altra novetat serà l’activitat que, el dilluns 16, encetarà el programa. Els nens i nenes d’entre 5 i 10 anys jugaran per aprendre: coneixeran tot un seguit de bones pràctiques a l’hora de consumir l’energia. També, en referència a aquest tema, del 16 al 23 es podrà visitar l’exposició “Biomassa a Catalunya”, posant especial atenció a l’estalvi energètic que es duu a terme a Espolla durant l’any.

Pel que fa a la resta d’actes, val la pena destacar, per exemple, el concurs Memorial Joan Cos. Hi haurà 4 categories, segons l’edat, i es tractarà de dibuixar les respectives famílies. També se celebraran, el dimecres, sis hores de cinema de terror a la fresca.

Enguany, tampoc serà menys el sopar de Sant Jaume, al pati de les Moreres, amb música ambient. A més, el dimecres, els 10 dies de festa es tancaran de forma intensa: amb un espectacle de playback a càrrec del Casal de la Gent Gran de Figueres i l’imprescindible i tradicional ball de tarda a la Fraternal.

Tota la PROGRAMACIÓ AQUÍ