Crema d’espàrrecs amb ou poché

Ingredients:

  • 500 grams d’espàrrecs verds
  • 1 ceba
  • 1 porro (part blanca)
  • 20 grams de mantega
  • 1 litre de brou
  • 1 dl de nata per a cuinar
  • sal i pebre
  • 4 ous

Preparació:
1. Picar la ceba i tallar els espàrrecs a trossos (posar les puntes dels espàrrecs a banda).
2. Desfer la mantega i deixar suar a foc lent la ceba i els espàrrecs fins que estiguin tendres.
3. Afegir el brou, la sal i el pebre (al gust).
4. Bullir a foc lent durant 20 minuts.
5. Triturar.
6. Saltejar les puntes dels espàrrecs.
7. Bullir 2 litres d’aigua amb 4 cullerades de vinagre.
8. Quan l’aigua estigui a punt de bullir, fer un remolí amb una cullera de fusta i hi tirem l’ou al centre (millor si obrim l’ou en un bol per tirar-lo a l’aigua). Bullir l’ou durant 3 minuts i repetir l’operació amb els altres ous.

Presentar la sopa amb l’ou al centre del plat i les puntes d’espàrrec.