Exposició 'Nines del món. Col·lecció Ada Manresa i Civil'

Exposicions i Museus
Data: 26 Mai 2019

Lloc: Museu del Joguet  |  Ciutat: Figueres

Nines del món. Col·lecció Ada Manresa i Civil
Al Museu del Joguet de Catalunya fins al 2 de juny

El Museu del Joguet de Catalunya presenta l’exposició Nines del món. Col·lecció Ada Manresa i Civil, una selecció de l'extensa col·lecció de nines recollida pel fotoperiodista Kim Manresa en els seus viatges per a la seva filla Ada Manresa i Civil, que ara també és una activa col·leccionista.

L’exposició, que mostra més de 200 peces, es pot visitar a la Sala Oberta del Museu del Joguet de Catalunya fins al 2 de juny.

Les nines són presents en la nostra història des dels temps més remots de la humanitat, encara que no sempre han tingut la finalitat lúdica i familiar que tenen actualment. Així, s’han emprat i s’empren com a objectes de culte i instruments per afavorir l’aprenentatge de la canalla.

Aquesta exposició és un recull de la diversitat de nines procedents dels cinc continents i fetes amb una gran diversitat de materials: os, pell de foca, fusta, llavors, llana... A través de les nines es tracten temes tan profunds com la religió, la fertilitat, l'esclavitud o les tradicions ancestrals.

Ada Manresa i Civil (Sabadell, 2005) va començar la seva col·lecció de nines de ben petita, quan el seu pare va començar a portar-li nines dels seus viatges arreu del món. L'any 2014 van publicar junts el llibre Les meves nines de tot el món. Dels viatges de Kim Manresa (Edicions Bororo), en el qual Ada Manresa i Civil explica d'on prové cada nina i també hi aporta contes escrits i dibuixats per ella, inspirats en les seves nines. Actualment la seva col·lecció està formada per més de 1.000 nines.

És la tercera vegada que aquesta col·lecció particular s'obre al públic. El desembre de 2016 i el gener de 2017 es va exposar, en petit format, a la Biblioteca Central de Sant Cugat del Vallès; i entre els mesos d’octubre de 2017 i gener de 2018, a l’Espai Cultura de l’Antiga Caixa de Sabadell 1856, a Sabadell.

 

 

Totes les dates


  • Des de 23 Març 2019 a 02 Juny 2019
    Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte & Diumenge

Proporcionat per iCagenda