Exposició: 'Tangències'

Exposicions i Museus
Data: 20 Juliol 2019

Lloc: Sala l'Amistat  |  Ciutat: Cadaqués

TANGÈNCIES
Exposició del 21 de juny al 21 de juliol
Sala d'exposicions l'Amistat de Cadaqués

Horaris Juliol:
de 17h a 22h (obert cada dia)

Sota el títol TANGÈNCIES, entre els mesos de novembre de 2016 i febrer de 2017 es va presentar una exposició col·lectiva a la Casa Empordà i al Museu de l'Empordà de Figueres comissariada per Pilar Farrés i Anna Maria Puig Griessenberger,i produïda pel Museu de l’Empordà i l’Ajuntament de Figueres.

Plantejada amb voluntat de fer itinerància, la mostra va arribar a la Ciutadella de Roses durant els mesos de juliol i agost de 2018, i ara ho fa, en un format més reduït, a la Societat L’Amistat de Cadaqués, on s'exposarà des del 21 de juny i fins al 21 de juliol.

En la seva proposta inicial,TANGÈNCIES posava en relació 12 peces patrimonials (en reproducció fotogràfica obra de Jordi Puig) provinents de jaciments i monuments de la comarca pertanyents a èpoques històriques diferents amb 12 artistes contemporanis, cadascun amb l'objectiu de buscar un punt de tangència amb la peça patrimonial. Alcatàleg homònim,12 textos escrits per historiadors i arqueòlegs acompanyaven les peces patrimonials,i 12 més signats per Cristina Masanés i per Enric Tubert resseguien la tangència perseguida per l’artista contemporani corresponent.

De les 12 peces inicials que van donar peu a la mostra, ara se n'han seleccionat set, una tria cronològicament ampla i variada pel que fa als estils. No cal dir que la presència de la dedicada al retaule de l’església parroquial de Santa Maria de Cadaqués hi era obligada.

Obres exposades:
Urna funerària de la necròpolis d’Agullana (s. IX aC) / Antoni Federico
Forner de terra cuita d’Empúries (s. V aC) / Santiago Planella
Ara de marbre de Pontós (s. III aC) / Mercè Riba
El togat d’Empúries (s. I dC) / Francesc Guillamet
Placa del cinturó del Puig Rom de Roses (s. VI dC) / Narcís Costa
Creu de Vilabertran (s. XIV) / Xavier Casellas–Patxé
Retaule de l’església parroquial de Santa Maria de Cadaqués (s. XVIII) / Gustau Carbó Berthold.

TANGÈNCIES es planteja com un exercici de contemporaneïtat, rigor expositiu i voluntat de projecció universal, una proposta excel·lent per difondre patrimoni i territori i prendre el pols a la creació contemporània altempordanesa.

 

 

Totes les dates


  • Des de 01 Juliol 2019 a 21 Juliol 2019
    Dilluns, Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte & Diumenge

Proporcionat per iCagenda