Destacat

4a Cursa de la Dona Vila de Figueres - 3 Part

4a Cursa de la Dona Vila de Figueres - 3 Part

Reportatge de fotos de la 4a Cursa de la Dona Vila de Figueres celebrada el passat 10 de novembre.

Exposició ‘Capturant l’actualitat’

Categoria
Exposicions i Museus
Data
2019-10-09
Lloc
Cultural Sant Domènec - Peralada

Exposició ‘Capturant l’actualitat’
dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local
Del 27 de setembre al 14 d’octubre
Al Centre Cultural Sant Domènec de Peralada

Els Premis Carles Rahola de Comunicació Local, promoguts des de ja fa nou anys per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, reconeixen la tasca de la professió periodística i fomenten la creativitat informativa a les comarques gironines.

Aquesta exposició correspon a una selecció (ampliada en el catàleg) dels cinquanta treballs presentats a la categoria que premia la millor fotografia de premsa en la darrera edició dels premis. Disset professionals, cadascun amb la seva mirada personal, aconsegueixen fer reviure alguns dels fets destacats del 2017, amb una atenció especial a tots els esdeveniments polítics que es van viure el darrer trimestre de l’any. Les càrregues policials del dia 1 d’octubre centren inevitablement moltes de les imatges, igual que les manifestacions que van tenir lloc posteriorment com a resposta a aquesta violència i a l’aplicació de l’article 155.

Dins aquests fets destacats, a l’exposició es podrà contemplar una de les fotografies escollides com a finalistes pel jurat, que per la seva narrativa, ja que, amb poques imatges «explica la intensitat d’aquest moment», és una instantània de la gent esperant per votar al col·legi electoral de Peralada.

Però és evident que dotze mesos donen per a molt, i seria injust no reflectir en aquest recull l’alegria que es va viure per l’ascens (per fi!) del Girona FC a primera divisió, no recordar l’expectació que va crear-se a Figueres per l’ordre que va obligar a exhumar el cos de Dalí per extreure’n ADN o descartar el dolorosíssim impacte que va tenir a Ripoll descobrir el vincle amb la vila dels terroristes que van atemptar a Barcelona i a Cambrils.

Totes aquestes fotos van capturar en el moment precís un trosset d’actualitat. I moltes ens mostren, amb tota la seva força, un instant d’història.

 
 

Totes les dates

  • Des de 2019-09-27 a 2019-10-14
    Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte & Diumenge

Proporcionat per iCagenda

Lectors i Amics de CRAE