Anna Maria Constanseu, comissària de la Ruta de l’Art

Anna Maria Constanseu, comissària de la Ruta de l’Art: “La Ruta de l’Art 2017 comptarà amb una selecció d’artistes que han participat en anteriors edicions”.

- El dijous 12 d’octubre es posa en marxa una nova edició de la Ruta de l’Art, com es presenta?
- Bé, estem ja amb els últims detalls. Es compleixen 10 anys de la Ruta i en el catàleg la Núria Pallisera explica el que hem hagut de lluitar durant tot aquest temps. La imatge d’enguany és d’en Jordi Cassú i, en homenatge a aquests 10 anys, jo hi surto caracteritzada com a Peggy Guggenheim. Haig de dir que en aquesta ocasió no hi ha cap comunitat convidada. Hem volgut fer una selecció d’artistes d’arreu d’Espanya que han vingut en altres ocasions, concretament de Madrid i de Galícia, així com de Catalunya. També hi haurà una selecció d’artistes de Barcelona, molt bons. Hem mantingut el conveni amb la facultat de Belles Arts de Barcelona i la novetat és que n’hem fet un també amb l’Escola de Belles Arts d’Olot.

- La ruta es posarà en marxa el mateix dijous al matí, i no a la tarda.
- Aprofitem que és un dia festiu i a les 11 del matí obrim els espais expositius i el Mercat d’art. A les 4 de la tarda farem una passada amb les autoritats, mentre que l’acte inaugural tindrà lloc a les 8 del vespre a la Basílica Santa Maria, amb un pica pica i un gran espectacle i correfoc dels Senyors del Foc amb motiu del desè aniversari. Cal destacar que els quatre dies, a l’entrada de la sala municipal, es podrà tastar el vi del celler Gerisena, de Garriguella. I el diumenge a les 5 de la tarda, a la basílica, hi haurà un concert de cor i orgue a càrrec de l’Orfeó Laudate, una de les millors corals de Barcelona que enguany celebra el seu 75è aniversari.

- Què més podem destacar del programa?
- El dijous a les 12 del migdia, a la nova sala d’audicions del Convent de Santa Clara, tindrà lloc la presentació del llibre ‘Crema Londres a Tarragona’ de la fotògrafa Roser Arques Morueta i de l’escriptor Jordi Martí Font, un llibre que posteriorment es podrà adquirir al mercat. A part d’això, mantenim el concurs d’instagram i el concurs de dibuix RutaKids, i també el sorteig d’una pintura que he cedit i que servirà per recaptar fons per a la Ruta de l’Art.