Alba Albert

El passat divendres dia 1 de juny es va donar a conèixer, d’una banda, la nova junta de Joventuts Musicals de Figueres i, d’altra banda, el 24è Festival de Jazz a la ciutat. En parlem amb l’Alba Albert, la nova presidenta de les Joventuts.

- Què t'ha portat a relacionar-te amb Joventuts Musicals de Figueres?
Des de ben petita he estat vinculada al món de la música, tot primer com a estudiant i més tard com a professora a la Flauta Màgica. Joventuts Musicals ha format part de la meva vida musical, essent des de fa anys una fidel oient de la seva programació anual.

- Com ha estat aquest relleu de Junta?
L'anterior junta va fer una molt bona feina reactivant aquesta entitat. Ara, però, han decidit passar-nos el relleu. Tot i que sabem que no serà un traspàs sobtat, encarem aquest repte amb molta il·lusió, idees i projectes que esperem convertir en realitat ben aviat.

- Quins són alguns d'aquests projectes que teniu per endavant?
El primer d'ells és la 24a edició del Festival de Jazz, del 15 al 17 de juny, presentada recentment. Un festival consolidat i reeditat els últims anys amb un aire familiar i amb la intenció d'acostar el jazz al públic, portant-lo al carrer, però sense perdre la qualitat dels artistes internacionals. Aquest any la Sarah Mkenzie i Kirk Lightsey encapçalen la programació. La majoria de concerts són gratuïts, exceptuant-ne dos, que tindran lloc a la Cate: els socis tindran descompte i els estudiants de música, entrada gratuïta. A més, estem treballant en la nova programació per a la temporada de tardor-hivern, amb concerts setmanals a l'Auditori Caputxins.

- Un desig per aquesta nova etapa?
M'agradaria que les sales de concert fossin més plenes, que joves, adults i famílies senceres compartissin estones envoltats de música. De ben segur que tothom seria més feliç. Com deia Plató: "la música és per l'ànima el que la gimnàstica per al cos".