Ben Q-it

Ben Q-it és una empresa familiar, dedicada inicialment a la producció d'escalivades envasades i pasteuritzades, totalment naturals. Es troben al paratge Mas Martines, al terme municipal de Les Escaules.

Quan sorgeix la idea d'engegar un negoci d'escalivades envasades?
La idea va sorgir dos anys abans de començar. No es coneixia massa l'escalivada envasada. Vam veure un reportatge per la televisió i vam creure que era una oportunitat.

I com ha sigut el creixement del negoci?
Vam començar fa 13 anys, la meva dona i jo sols, fabricant 60 kg al dia. Ara ja som 7 persones, i en fem 300. El canvi ha sigut molt gran. Tot i que podríem dir que sempre estem amb l'aigua al coll, però els negocis ja ho tenen això, perquè has d'anar invertint contínuament. Però estem contents perquè abastem tota Espanya.

A on podem trobar la vostra escalivada?
Tenim un soci que es dedica a la comercialització. Va començar com nosaltres, i ell es va oferir a portar les vendes i nosaltres la fabricació. A nosaltres buscar canals ens era molt difícil, en canvi una altra empresa que té un catàleg amb molts altres productes li és més fàcil.
Sí que puc anomenar unes cinc botigues, que proveïm des de l'inici, però ara mateix no podria dir exactament on més hi ha el nostre producte. A través del representant s'estén molt i el producte passa per tres o quatre mans i és complicat saber a quines botigues es ven.