Maria Danés, Íntima a Roses

Fa 12 anys la Maria va obrir la botiga Íntima a Roses. Ella treballava en el món de l'hostaleria, però necessitava un canvi i va veure l'oportunitat d'obrir una botiga de roba íntima.

Per què una botiga de roba interior?
Com tothom sap l'hostaleria crema, treballar festius i nits, i per altra banda vaig veure que hi havia una necessitat, no hi havia oferta de roba íntima, era un sector que no estava cobert. Pot ser per les dones sí que hi havia mercat, però en general mancava més botigues especialitzades. I quan ho vaig decidir, la meva família em va donar suport.

Has notat molta diferència entre treballar a l'hostaleria i tenir una botiga pròpia en un municipi turístic?
L'hostaleria crema, però una botiga pròpia també lliga molt. Tot i que estic a Roses i a l'estiu hi ha més gent, tinc un flux constant tot l'any, i a la zona són botigues que no tanquem tard. La botiga són moltes hores, però és estable tot l'any.

Què et diferencia de la resta de botigues de roba íntima?
Intento tenir estoc d'allò que em demanen, tant de dona, d'home com de nen. Cada vegada vaig ampliant més el catàleg.

Com ho combines amb la vida personal?
Tinc dues filles que ara ja són grans i no em comporta gaires problemes. Però és cert que quan vaig obrir elles eren petites, i era esgotador fer un horari partit. No són les hores, és l'horari partit que costa d'organitzar-te. Ara els horaris són més semblants i per tant la logística familiar és més fàcil.

El fet de ser botiga pròpia és més fàcil poder organitzar-te?
Bé, l'horari l'has de fer sigui teu o no, s'ha de complir. A més, estic jo sola i encara que sigui el meu negoci, haig d'obrir.

Quin és el teu públic?
Generalment dones de 30 a 80 anys. De Roses i Franceses, el públic francès és imprescindible aquí. Les mares i les àvies compren per a elles mateixes i per als seus fills, filles, néts i netes. Però en determinats articles, com les mitges, tinc clientes de totes les edats.
Des d'aquí voldria donar les gràcies als meus clients per ajudar-me a tirar endavant la botiga. Entre tots hauríem de cuidar el comerç local, ja que un poble amb botigues té molta més vida!

Íntima Roses
Avda. Jaume I, 23 , Roses
Obert de 10h a 13h i de 16:30h a 20h