Marta Felip

Marta Felip, alcaldessa de Figueres, “La cursa de la dona és una gran manifestació de solidaritat”.

- Figueres es tenyirà de rosa el 12 de novembre amb la segona edició de la Cursa de la Dona. Què representa per a la ciutat?
- Esportivament és una cursa molt participativa, tothom s’hi atreveix, ja siguin petits o grans, ja que hi ha l’opció de córrer o fer-la caminant. És una sortida massiva al carrer per fer esport. Però, per sobre de tot, té un significat solidari i simbòlic, ja que dones grans, petites i joves es poden posar la samarreta rosa per aquesta malaltia que cada cop és més comuna. És una gran manifestació de solidaritat.

- L’any passat hi van participar 3.300 dones. Creu que se superarà aquesta xifra?
- Si, creiem que sí. S’ha variat el recorregut per donar-hi més cabuda, i es pot arribar a 4.000 o 5.000 participants. En el moment de fer aquesta entrevista s’ha arribat ja a les 2.500 inscripcions, i hi ha moltíssima gent que s’apunta l’última setmana. Així que segur que superarem la participació de l’any passat.

- Quina és la implicació de l’Ajuntament de Figueres amb els organitzadors de la cursa?
- Col·laborem directament en l’organització amb el Servei de Mobilitat i amb el Servei d’Esports.

- Què ens pot comentar sobre el nou recorregut?
- La sortida està situada al carrer Nou, però en direcció inversa a la de l’any passat. Així s’evita que hi hagi encreuaments en el recorregut en alguns carrers del centre, com va passar a la primera edició. S’ha buscat carrers més amples, el circuit està pensat perquè hi tinguin cabuda tots els inscrits.

- Com valora que es portin a terme iniciatives solidàries d’aquest tipus?
- Trobo que és fantàstic. El Grup Iris ha aconseguit captar la il·lusió de moltíssimes dones, i és que al final és la societat civil la que empeny els governs a fer coses. Nosaltres, des de l’Ajuntament, sempre respondrem a aquests impulsos.

Articles relacionats ...