Cursa de la Dona de Figueres

La tercera Cursa de la Dona de Figueres, que se celebrarà el diumenge 11 de novembre, consolidarà el circuit i tindrà continuïtat a la tarda. Fins al 4 de novembre, entrenaments oberts a tothom, cada diumenge a les 9.30 hores a l’Esclat de la Ronda Sud.

- Lídia, com arriba Grup Iris en aquesta tercera edició?
Hi arribem amb força i amb l’esdeveniment ben consolidat, amb molta més experiència. Seguim amb aquelles coses que ja han funcionat i variem aquelles que no van anar del tot bé, com per exemple el tema de les samarretes: aquesta vegada, comptem amb una empresa de Sant Quirze del Vallès que totes les samarretes que ofereixen són de talles europees. La gent podrà decidir, doncs, les talles amb més facilitat. En referència també a aquest tema, aquest any, durant la setmana de la cursa (els dies 3, 7, 8 i 9 de 10 h a 20 h) disposarem de la part interior de la Casa Empordà per repartir les samarretes amb més calma, en una sala només per a nosaltres.

- Quines novetats cal destacar?
N’hi ha bàsicament una, que és la continuïtat de la cursa a la tarda. La UE Figueres, en l’any del seu centenari, ens va proposar de fer una col·laboració amb l’esdeveniment. Aquell dia, totes les persones que vagin amb samarreta rosa al camp entraran gratis, en el partit contra La Pobla de Mafumet a les 16.30 hores. Tant per a la Unió com per a nosaltres seria genial veure el camp tenyit de color rosa. La seva col·laboració és molt positiva, per convertir la diada en festiva també a la tarda, així com per la sinergia que formem, ja que tots ens centrem en els bons hàbits alimentaris i, és clar, la pràctica de l’esport per millorar la salut. Farem la sacada d’honor i també ens acompanyarà l’escola de dansa Dance Me fent una exhibició just abans del matx.

- L’organització del matí serà similar als altres anys?
Sí, pràcticament tot igual. La sortida seguirà sent al carrer Nou i el circuit, de 5 km serà el mateix, exceptuant alguna petita variació que ens suggerirà la Guàrdia Urbana la mateixa setmana de la cursa, per sortejar algun tram en obres. Seguirem comptant amb la masterclass de zumba, la batucada i esperem veure un parell de pilars de castelleres.

- Com van les inscripcions?
Com sol ser habitual, durant l’última setmana de setembre i principis d’octubre és quan comencen a agafar bon ritme. Per tant, aquests dies ho notem, amb les gairebé primeres mil inscripcions. Comencem a publicitar fortament la cursa just després de l’Acústica i després de la Fira del Vi, que és quan la gent s’activa. Per tal que ningú es quedi sense la seva talla de samarreta, agrairíem que les inscripcions es facin aviat, com sempre a www.grupiris.cat i a Valosport (c/Ample, 24), on hi haurà totes les talles. Les persones amb inscripció poden contactar amb la Bel d’Art & Dance, ja que ofereix classes de pilates gratuïtes durant el mes i mig previ a la cursa.

- I paral·lelament la posada a punt del nou local...
Uns dies ben intensos, sí. Per tal de poder-hi dur a terme tots els tallers i activitats que organitzem, hem decidit adequar el local de cap i de nou. Li volíem rentar la cara, posar-li la nostra essència. No cal que digui que tothom és benvingut a la nostra nova seu del carrer Pi i Margall número 12 (local 2). Queda pendent la inauguració: posarem data quan tot estigui a punt. Vull donar les gràcies, de nou, als més de 200 voluntaris que ens acompanyaran a la cursa, així com els patrocinadors i col·laboradors. Tot i l’energia i il·lusió que ens caracteritza com a grup, ens falta infraestructura; sense tots ells no seria possible!

Articles relacionats ...