Marta Felip: 'Figueres sempre es mobilitza per les causes justes'

Fa més de 5 anys va néixer el Grup Iris, i ara inauguraran nou local.

Quina valoració en fa de tenir aquesta associació a la ciutat?
El Grup Iris fa una feina impressionant: donar suport a les dones afectades pel càncer de mama en tots els aspectes que els poden fer la vida millor. Més enllà dels aspectes mèdics i de la malaltia estricta, hi són per ajudar les afectades a poder reenfocar la vida durant i també després d'aquesta dura experiència i viure-la en les millors condicions. La valoració que en fem és excel•lent; les voluntàries són exemple de generositat i dedicació a una causa que ens pot afectar a totes en un moment de la vida. Des de l'Ajuntament els donem tot el suport i procurem sempre acompanyar-les en els seus projectes, en la mesura que ens és possible, des de les diferents àrees, com ara en aquest cas en la Cursa de la Dona.

Ja anirem per la 3a edició de la Cursa de la Dona a Figueres. L'organització requereix 300 voluntaris. Això diu molt dels figuerencs i figuerenques. Figueres és una ciutat implicada en causes solidàries?
Efectivament, som una ciutat solidària: Figueres sempre s'ha mobilitzat i es mobilitza per les causes justes. I la lluita contra el càncer és una de les causes que aglutina més persones diverses perquè la malaltia no fa cap distinció. Aconseguir que aquesta lluita sigui el menys dura possible és un front comú en què tothom està d'acord i en què s'ajunten molts esforços i voluntats desinteressades.

La demanda de participació va en augment any rere any i això fa que, cada any, es vagin incrementant el nombre de places per la cursa. Amb 5.000 places, podem dir que la Cursa de la Dona de Figueres és una activitat consolidada?
I tant! Totalment consolidada. Esperem que any rere any vagi creixent per aconseguir més recursos per al suport a les dones afectades de càncer de mama. Esperem també continuar col•laborant amb el Grup Iris per poder millorar la Cursa cada any, com s'ha fet en aquests tres anys.

I per últim, veurem a l'alcaldessa a la Cursa de la Dona?
Cada any hi he corregut i espero i desitjo poder-ho fer en aquesta tercera edició. Contribuir a una causa solidària és un molt bon motiu per fer exercici i per trobar-nos en aquest magnífic recorregut per la ciutat. Espero que tothom s'hi animi.

Articles relacionats ...