Jordi Masquef participarà a la Cursa de la dona des de la fila zero

Parlem amb Jordi Masquef sobre la Cursa de la Dona de Figueres.

Què en pensa que els homes no puguin córrer a la cursa?
És l'organització la que decideix, i el que fixi l'organització em sembla bé i s'ha de respectar, perquè elles són les protagonistes. Hi ha una alta participació i es prioritza que siguin les dones les corredores. Però si algun dia això canviés, evidentment, hi correria. De tota manera, es pot col·laborar de moltes maneres.

De quina manera hi participarà? Ha adquirit la fila zero?
Sí, seré a la fila zero i faré tot el que estigui a les meves mans perquè l'esdeveniment sigui un èxit, com no tinc cap dubte que serà. De fet, com a regidor d'Esports ja hi estic implicat des del primer moment, quan em van venir a trobar per posar fil a l'agulla en l'organització. Aquest any com a novetat, per exemple, hem aconseguit una col·laboració amb la Unió Esportiva que permetrà l'entrada gratuïta a l'estadi amb la samarreta rosa.

Des de l'Ajuntament, de quina manera es col·labora en la realització de la cursa?
Són moltes les àrees de l'Ajuntament que estan treballant, juntament amb el Grup Iris, en la Cursa de la Dona perquè es tracta d'un esdeveniment important a la ciutat i que és molt transversal. Des d'Esports, Guàrdia Urbana, Serveis Urbans (Brigada), Salut, etc. Tot el personal tècnic s'hi aboca perquè no falli cap detall: la promoció de la cursa, el recorregut, la seguretat, els serveis als esportistes i l'avituallament, els trofeus, els serveis tècnics, etc. Des que el Grup Iris va plantejar la idea de fer la cursa a Figueres, estem al seu costat donant suport a les dones afectades pel càncer de mama amb aquesta extraordinària iniciativa.

S'han fet previsions de fins a 5.000 participants. Creu que s'assolirà aquesta xifra? I d'altra banda, per normatives de seguretat, quin seria el límit màxim de participants que podria tenir la Cursa de la dona en el format (recorregut) actual?
Amb el ritme d'inscripcions que ara tenim, arribarem a les 5.000 participants perquè la cursa té una magnífica acollida a la ciutat i a la comarca. Si mantenim el recorregut actual i la mateixa capacitat organitzativa aquesta xifra no es podrà superar. Ara bé, tot és possible, si la demanda augmenta i el Grup Iris es veu amb cor de continuar creixent, sempre ens tindran al costat per acompanyar-les en el projecte.

La salut és una de les principals preocupacions de la població. Tot i que la sanitat no és competència directa de l'Ajuntament, de quina manera es promou l'activitat física i hàbits saludables des del consistori?
Tenim moltíssims programes de foment de l'activitat física i d'hàbits de salut des de diverses àrees de l'Ajuntament: Esports, Educació, Infància i Adolescència, Joventut, Serveis Socials i Salut destinats a tots els grups d'edats. Són tants que no els podré recollir tots en aquestes línies, però els trobareu al web www.figueres.cat. Per posar-ne alguns exemples: el programa Sigues tu, eines i actius per a la salut, els Parcs de Salut, la Campanya d'Alimentació Jove, el projecte Agent Jove de Salut, el programa Nens en Moviment, les xerrades informatives sobre els beneficis de l'esport i els hàbits saludables, el programa Salut i Escola, i els programes Natació Escolar i Escoles Esportives Escolars, entre molts d'altres. I a part d'iniciatives pròpies, donem suport a les entitats i associacions de la ciutat en els seus programes com el Bàsquet Escola la Ceba de l'ADEPAF. Perquè fomentar l'activitat física i els hàbits saludables és una prioritat de l'acció de govern, que representa una bona inversió de futur, personal i col·lectiva.