Lídia Albert

El 10 de novembre la ciutat de Figueres tornarà a tenyir-se de color rosa, amb la seva 4a Cursa de la Dona. Com és habitual, amb la Lídia Albert, des del comandament del Grup Iris, coneixem les novetats i les sensacions durant les setmanes prèvies a la festa solidària-esportiva.

- Quin és el missatge del Grup Iris, davant d’aquesta 4a edició?
Les membres del Grup Iris tenim les piles ben carregades per a aquesta nova edició, una cursa que ja es ben nostra i de Figueres. Estem molt contentes de l’acceptació que té i, sobretot, de les ganes que la gent desprèn per tornar a veure l’ambient festiu el qual comporta la cursa any rere any.

Al llarg de l’any, és molt bonic veure samarretes roses per aquí o per allà, de persones que fan esport o simplement dins un supermercat fent-hi la compra. A vegades els demanem permís per fer-los una foto i penjar-la a xarxes: ens fa il·lusió, per diversos motius, però potser el més important és el fet que aquella persona va ser solidària amb nosaltres. Tal com diem sempre, la cursa és molt més que això: és una festa de solidaritat i d’esport. Aquí no podem oblidar-nos mai de la gran quantitat de voluntaris, entitats col·laboradores i patrocinadores, a banda de les participants; a la Junta del Grup Iris tot ells i elles ens omplen de dosis d’energia cada any.

- Com ha evolucionat el Grup, a través de la Cursa?
Fa temps que dic que Grup Iris comença a ser conegut, i aquesta era la nostra principal intenció, a banda, és clar, dels ingressos que tenim i els quals nodreixen la nostra associació. Només gràcies a aquests diners som capaces de fer tantes activitats com hem aconseguit realitzar. Amb 4 anys hem ampliat moltíssim els serveis que oferim a totes les sòcies i socis i a la població en general: fem classes de chikung, ballteràpia, teràpies integratives, acupuntura, tallers d’alimentació, sessions de psicoteràpia, tractaments de limfedema, tallers de manualitats, ioga, entre d’altres. Ara ja fa un any que tenim local propi, el qual ens ha generat despeses, però ho compensa, evidentment, el fet de poder estar molt més a prop de les persones que ens necessiten, així com poder fer-hi totes les activitats. No oblidem els donatius que cada any fem per a la investigació, al IDIBGI i a l’Hospital de Figueres. Cada donatiu està pensat per persones afectades de càncer de mama i en com fer-los la vida més fàcil.

- Què cal saber, enguany, de la Cursa?
Aquest any tenim algunes novetats. La primera és que ja no ens trobareu a la Casa Empordà per a la recollida de samarretes, per motius aliens a la nostra voluntat. Tanmateix, estarem ubicades al Casino Menestral: de ben segur que també hi estarem molt bé. Ens hi trobareu els dies 2, 6, 7 i 8 de novembre de 10 h a 20 h i el dia 9 de 10 h a 13 h.

Una altra novetat és que al final de la cursa, que esperem que us agradi a tots, canviarem el pilar de dones per una altra exhibició, una exhibició d’acrobàcia digna d’uns grans professionals. Aquests, que molt il·lusionadament volen ajudar-nos, són la gent de BOT GYM, centre esportiu de circ i artística de la nostra ciutat. També estem a punt de donar una mica més de vida al concurs fotogràfic, que serà per Instagram, tot i que els detalls s’hauran de fer esperar una mica més, fins que ho tinguem tot ben lligat. A banda de tot això, seguirem mantenint les coses que ja funcionen i ens agraden.

Enguany també veureu circular dos vehicles que publicitaran la cursa, una decisió que vam prendre bàsicament perquè sempre pensem a sumar. A Figueres, amb tants de concessionaris de vehicles, creiem que és possible fer una mena de roda cíclica i donar visibilitat a tots els que els sembli bé, per això volem agrair l’esforç que ha fet la Ford Garatge Central aquests últims anys. A banda de fer-nos costat, ens han tractat sempre molt i molt bé. En els propers anys, serà la Mitsubishi AM94 qui patrocinarà, entre d’altres, la cursa.

- Quina fita us heu posat enguany?
En relació a les inscripcions, com sempre he repetit, vull dir-vos que no som ambicioses ni ens marquem objectius d’aconseguir més inscripcions: totes les que tinguem seran benvingudes i ens ajudaran a passar l’any. Tot i això, hem fet la previsió de molts més dorsals i samarretes per evitar haver de dir que no, com ja ens va passar l’any passat. Bé, si passéssim de 6.000, m’hauria de menjar les paraules, vés a saber!

- Les formes d’inscriure’s no varien, oi?
Les inscripcions, com sempre, a: www.grupiris.cat i a Valosport (carrer Ample, 24), on us podreu emprovar les talles (repetim proveïdor, per tant, tranquil·litat amb el tallatge). Enguany, per fi hem resolt el tema del comptador d’inscripcions online, així que esperem que totes les inscripcions vagin com una seda.

Aprofito per fer crida amb temps i convidar a totes les persones que no faran el circuit que ens ajudin com a voluntaris, ja que en necessitem molts! És cosa de poques hores i s’enduran una gran experiència; segons diuen, els que ho proven un cop sempre repeteixen.

Articles relacionats ...