Alba Puig

Parlem amb Alba Puig, vinculada al Grup Iris des de l’any 2016 i molt agraïda pel suport que va rebre en aquell moment per part de l’associació.

- Quan comença la teva relació amb el Grup Iris?
Concretament a finals del mes de setembre de l’any 2016, durant la meva segona quimioteràpia, després que em detectessin càncer de mama. Tenir a prop a totes les membres del grup em va ajudar molt, rebent per part seva molt de suport moral i psicològic. En l’actualitat, les ajudo amb tot el que puc, ja que malauradament sempre hi haurà algú amb el mateix problema i necessitarà el mateix suport que jo vaig rebre en el seu moment.

- Com has viscut les darreres edicions de la Cursa de la Dona?
Sense cap mena de dubte, amb molta il·lusió, sobretot en veure la resposta massiva de la gent per participar en una causa que, com sabem, cada vegada afecta més persones i poques cases se’n salven. La primera edició la vaig viure molt perquè era quan estava enmig del tractament i em va ajudar molt a tirar endavant; en referència a les altres edicions, també molta emoció, en veure Figueres amb tantes dones vestides de color de rosa, desprenent generositat i somriures per una bona causa.

- Què esperes per a l'edició d'enguany?
Per a l’edició d’aquest novembre, no espero res fora del normal: bàsicament que hi participi, com a mínim, el mateix nombre de persones que l’any anterior. Ara bé, si poden ser més participants, més que bé, ja que la causa s’ho ben mereix! Per a mi és una festa, poder-nos trobar totes les noies per anar a caminar, i veure els homes i els nens que van a esmorzar mentre ens esperen a l’arribada, per després anar tots a dinar, sent ja tota una tradició any rere any.

- Quina crida faries a les dones que encara no s'han apuntat a la Cursa?
Que hi participin corrent o caminant: és igual el com però que hi siguin! És molt important, perquè gràcies al Grup Iris i a les seves activitats totes les dones afectades podem disposar d’ajudes, amb els tractaments i tot el que comporta passar per aquesta situació, així com tots els efectes secundaris que hi ha a posteriori.

Articles relacionats ...