Anna Maria Buscató

Des de la junta del grup, l’Anna Maria Buscató anima a no esperar-se a l’últim moment i confia que els homes tampoc fallin a l’esdeveniment, sigui per fer ambient o, si els ve de gust, per inscriure’s a la Fila 0.

- Quan s’inicia la teva relació amb el Grup Iris?
Fa cap a cinc anys, arran del càncer patit, vaig relacionar-me amb les sòcies i simpatitzants del grup. I, al igual que la majoria de les membres de la junta, vaig entrar al grup durant l’organització de la primera edició. A banda de la cursa, que es pot dir que durant tot l’any hi pensem i, d’alguna manera, la treballem, m’agrada molt implicar-me en els tallers d’alimentació que programem, les xerrades, la marxa nòrdica, les manualitats, les col·laboracions amb l’Hospital de Figueres...

- Com has viscut les darreres edicions de la Cursa de la Dona?
Ser-hi a la primera va ser especial. No sabia on em ficava, on ens ficàvem com a grup, però multiplicar la xifra que ens havíem marcat va ser fabulós. El millor de tot però és l’ajuda que t’arriba de fora; som 9 dones però sempre hi ha gent disposada a donar-nos un cop de mà, se’t bolquen amb les teves propostes, participen, t’ofereixen ajuda... D’aquesta manera és impossible no viure cada edició amb els mateixos nervis i emoció que la primera.

- Què esperes per a l'edició d'enguany?
Repetir bàsicament l’èxit de cada edició, els somriures, la col·laboració de la gent, que Figueres es tenyeixi de rosa... En definitiva: que tothom gaudeixi de tot i de tothom durant el dia de la cursa. Que les amigues s’ajuntin amb les amigues, les famílies amb les famílies... A més, des de ja, animem que tothom qui vulgui i pugui s’ofereixi per preparar les bosses, els obsequis i tot el que faci referència a la gestió de l’esdeveniment, atès que sempre fan falta mans. Degut a l’èxit de l’any anterior, arribant a les 5.000 inscripcions, enguany ampliem la infraestructura i fem previsió per arribar a les 6.000 participants, tot i que no és una fita que ens preocupi excessivament.

- Quina crida faries a les dones que encara no s'han apuntat a la Cursa?
Sovint sentim a dir: “queda molt, ja m’hi apuntaré”. La realitat és que no queda gaire i que de seguida arribarem al diumenge en qüestió. Per tal de poder triar el tallatge sense problema, val la pena apuntar-s‘hi aviat. A més, per a nosaltres també és molt més fàcil si les inscripcions es fan amb temps i motiva veure que es fan a bon ritme; moure tanta gent no és fàcil, així que si es pot fer amb previsió, millor que millor. No costa res inscriure’s o oferir-se per col·laborar ben d’hora, missatge que també va per als homes, que no poden fallar i han de venir a animar i a fer ambient i, si els ve de gust, a inscriure’s a la Fila 0.

Articles relacionats ...