Margarita Peláez

Margarita Peláez va entrar a la junta del Grup Iris durant els preparatius de la primera edició, amb els records encara ben vius.

- Explica, breument, la teva relació amb el Grup Iris:
Sóc afectada per càncer de mama i des de fa nou anys tinc relació amb el Grup. Vaig entrar oficialment a la junta quan s’estava organitzant la primera edició d’aquesta magnífica Cursa de la Dona a Figueres, ja que m’ho van proposar i vaig acceptar molt contenta. La meva tasca, com la resta, és ajudar a l’associació a ser visibles durant tot l’any, sobretot participant en fires comarcals. També seguim de prop les col·laboracions que fem amb l’Hospital i gaudim de les activitats que realitzem i programem a la nostra seu, les quals estan tenint bona resposta.

- Com has viscut les darreres edicions de la Cursa de la Dona?
Com deia, la primera va ser la més especial. Personalment perquè començava a implicar-me molt més amb l’associació; pel grup també era especial perquè d’alguna manera el gran esdeveniment sortia del no-res. Recordo, com si fos ara, aquella barreja d’il·lusió i por. Ara, davant d’aquesta quarta edició, comptem amb molta més experiència, però no deixem de ser només 9 membres a la junta, per tant moure tot això segueix costant però comptem amb molta col·laboració. En definitiva, cada cursa ha tingut el seu què, però segurament el millor de tot ha estat percebre el creixement continu que ha agafat l’esdeveniment, amb aquest ressò cada vegada més gran a la comarca i a la província.

- Com van els preparatius d’aquesta 4a edició?
Si bé ja fa alguns mesos que hi treballem, en les últimes setmanes és quan ens hi hem posat més fort. I precisament ha estat en aquests dies que hem viscut una mica de desconcert, sobretot pel tema de les eleccions, que possiblement se celebraran el mateix 10 de novembre, dia de la cursa. Sembla que la data no es modificarà, però si ho hem de fer, superarem aquest entrebanc amb la màxima il·lusió, gràcies a l’ajuda indispensable dels col·laboradors i voluntaris. Volem seguir creixent i superar les 5.000 participants de l’any passat.

Articles relacionats ...