Agnès Lladó

Agnès Lladó tornarà a participar en la Cursa de la Dona, com en les altres edicions, si bé serà la primera que ho farà com alcaldessa.

- Què suposa la Cursa de la Dona per a la ciutat?
És un clam a la solidaritat, significa apropar-nos a totes aquestes dones valentes i lluitadores que han hagut de fer front a un càncer de mama. Així, és un esdeveniment on es plasma l’esperit solidari que té Figueres, que no és poc, i d’aquesta manera suposa donar un cop de mà important cap a la investigació per intentar afeblir cada vegada més els efectes que implica la malaltia.

- A què es deu el fet que any rere any es vagi fent més i més gran?
Bàsicament per la gran tasca que fan totes i cadascuna de les membres del Grup Iris. Cada any les tenim amb les piles carregades al màxim, com demostra el fet que cada any compten amb més patrocinadors i hi involucren a un major nombre de col·lectius figuerencs. També creix, és clar, perquè la Cursa segueix sent una aposta important per part de l’Ajuntament, no només econòmicament parlant, sinó amb temes de difusió, cessió d’espais... D’alguna manera també intentem desprendre la nostra passió cap a la societat, que val a dir que cada vegada mostra més sensibilitats cap a aspectes com el càncer de mama, i veure aquest esperit d’ajuda és esplèndid.

- La primera Cursa de la Dona com a alcaldessa. Com hi participaràs?
El dia de la cursa no em resultarà gaire diferent: en les anteriors edicions ja hi he participat, tal com tornaré a fer el proper dia 10 de novembre i espero que facin moltes dones de la ciutat, de la comarca i, en definitiva, del territori gironí. La diferència d’enguany és que per aquesta edició fa setmanes que m’hi he bolcat, per tal d’ajudar i facilitar les coses a les companyes del Grup Iris, que com deia fan una feina impressionant, amb il·lusió, passió i amb molta sensibilitat.