Pilar Serra, la presidenta de la Fundació Roses contra el Càncer 'El recorregut de la Cursa de la Dona de Roses és planer, es pot fer caminant o corrent i això fa que pugui participar tothom'.

Cursa de la Dona de Roses 2018Aviat tindrà lloc la cursa de la dona a Roses
Sí. Cada any organitzem moltes activitats a la Fundació, com el sopar solidari a l'Octubre, el concert Solidari de Nadal o la cursa de la Dona. Aquesta és la 11a edició, i la farem el matí del 23 de setembre.

Qui participa a la cursa?
El recorregut és planer, es pot fer caminant o corrent i això fa que pugui participar tothom, homes, dones, nens, avis, sans, malalts,...Això sí, que s'hagin inscrit abans! Només cal que tinguin en compte que els trofeus només són per les dones!

Qui vulgui participar on s'ha d'inscriure?
Com que hem de preparar tot el material i hi ha una assegurança per cobrir tots els participants, necessitem que hi hagi unes inscripcions prèvies. S'hi poden inscriure, fins al 21 de setembre, presencialment a la Fundació a al Club Atletisme Roses, però també ho poden fer a través d'internet a curses.cat/donaroses2018 .

Com ho organitzeu?
De fet és el Club Atletisme Roses qui ho organitza, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Roses, però nosaltres ens hi bolquem perquè els beneficis van totalment a la Fundació. Una de les coses en què ajudem és en la cerca de patrocinadors. D'altra banda, també col·laboren unes noies que fan una preparació abans de la cursa i uns estiraments al final.

Espereu molts participants?
Normalment anem augmentant el nombre de participants. L'any passat vam ser unes mil persones, i fa dos anys set-centes. Aquest any esperem arribar a les 1.500 persones.

LA CURSA MÉS ANTIGA DE LA PRO VÍNCIA DE GIRONA
La Cursa de la Dona de Roses recorre 5 km en circuit circular, sortint a les 10h del Port Esportiu i passant per l'interior de la Ciutadella. A la meitat i al final del recorregut hi ha avituallament. En finalitzar la cursa també té lloc un sorteig amb els premis cedits pels patrocinadors.
Les participants es classifiquen en sis categories, segons l'any de naixement ( 2007 - 2003, 2002 - 1998, 1997 - 1978, 1977 - 1968, 1967 - 1958, i del 1957 i anteriors) , i es donen premis a les tres primeres classificades de cada categoria. Els nens i nenes de menys de 10 anys tenen una medalla commemorativa. I els homes, poden fer la cursa però surten per darrera de les dones i no participen a nivell competitiu.
La inscripció prèvia té un preu de 10€ i si s'inscriuen el mateix dia, abans de les 9:30, 12€. Amb la inscripció s'entrega una samarreta, una bossa i el dorsal.

Una de les propostes per a la preparació de la cursa és que participants poden optar a entrenar-se els dimecres, al vespre, al Passeig Marítim de Roses.

Més informació a www.atletismeroses.cat