Nou circuit per a la 12a Cursa de la Dona de Roses

Nova ruta, per tal de donar més conèixer l’interior de la Ciutadella i la urbanització de Santa Margarita. Parlem amb Pilar Serra, presidenta de la Fundació Roses Contra el Càncer.

Tot a punt per a una nova edició de la Cursa de la Dona rosinca, la més antiga de la província de Girona, que enguany se celebrarà el diumenge 15 de setembre, a les 10 hores. Tant la sortida com l’arribada en aquesta dotzena edició, també de 5 km, seran a la Ciutadella. “És d’agrair, doncs, la col·laboració de l’Ajuntament que, entre altres coses, ens obre aquesta bonica zona, donant sempre gran importància a l’esdeveniment”. Serra tampoc passa per alt la bona sintonia amb el Club Atletisme Roses: “Durant tot l’any treballen i rumien idees per a la cursa, per tal de tenir-ho tot ben estructurat i preparat. Tenim experiència i bona infraestructura, però sense unir-nos amb la seva bona feina seria difícil seguir fent créixer la Cursa”.

El preu de la inscripció anticipada és de 10 €, via web (www.atletismeroses.cat) o presencialment al carrer Pescadors número 13 (a la seu de la Fundació). A partir del dia 14 de setembre (recollida de dorsals al Teatre Municipal) i el mateix dia de la cursa, el preu varia a 12 €. “L’objectiu és arribar a les 2.000 persones inscrites, així que, tot i haver-hi temps, convé no esperar als últims dies, per si les places ja estan cobertes”. Les aportacions, un any més, van íntegrament a la Fundació Roses Contra el Càncer.

El recorregut, 100% planer, és apte per a tots els públics, de qualsevol edat. “Això sí, per tal de no obstaculitzar la cursa, demanem que ningú es posi al circuit amb patinet o amb bici”, recorda la Pilar. No hi faltaran avituallaments, així que la presidenta de la Fundació fa una crida als voluntaris, que es poden apuntar al Club Atletisme o a la seu de la Fundació.

“Pel que fa als entrenaments, si bé ara s’intensifiquen de cara a la cursa, durant tot l’any, el Club Atletisme Roses fa una gran feina, amb els entrenaments de cada dimecres (20 hores), per a tots els públics i per a tots els nivells, molt útils no només per mantenir-se en forma sinó per a adquirir hàbits d’estiraments i bona tècnica per córrer”, detalla la Pilar. Precisament, el dia 15, tant abans com després de la cursa, membres de l’Atletisme Roses s’encarregaran de l’escalfament i de la tornada a la calma.

Roses Cursa Dona