Héctor Amelló

Héctor Amelló, portaveu de Cs a Figueres, ens comparteix les seves impressions referents a l’actualitat municipal, així com el tarannà de l’equip per als pròxims mesos.

- Com encara el partit les pròximes eleccions municipals a Figueres?
Amb una barreja d’il·lusió i responsabilitat. Figueres necessita un canvi de rumb en les seves polítiques i cal revertir, doncs, la situació de crisi que ens deixa l’actual govern. El nostre objectiu és ser una alternativa real amb un projecte estratègic de ciutat que serveixi per establir les bases de desenvolupament pels 20 o 25 anys vinents. Cal actuar urgentment en seguretat, civisme, neteja, així com impulsar un projecte econòmic que origini riquesa i llocs de treball.

- Què ens pots avançar del teu equip de cara a les municipals?
Estem formant un equip en el qual valorem molt el coneixement de la ciutat i dels barris. Busquem disposar d’un equip de persones que coneguin de ben a prop els problemes que afecten els nostres veïns. Cada membre de l’equip ha de conèixer i fer-se seus els problemes i reptes que tenim, atès que nosaltres, com a ciutadans de Figueres, els hem patit. En definitiva, volem gent compromesa amb la ciutat, gent empàtica i propera als seus veïns. El valor humà d’un equip és el més essencial.

- El comerç seguirà sent un dels vostres principals eixos en el programa?
Sens dubte que el comerç i el sector serveis són dos puntals en el nostre programa, tal com ho han estat en aquest mandat. Apostarem fortament pel comerç sobretot en tres aspectes: primerament, creant l’Agència de Comerç i Turisme; en segon lloc, desenvolupant eixos comercials en els barris i apostant molt més pel comerç de proximitat; i també creant una àrea de promoció econòmica urbana (APEU o BID, en anglès), finançada, inicialment, amb fons europeus. Tot això ho farem aplicant fórmules guanyadores de col·laboració público-privada, les quals funcionen molt bé en altres països. Tot i això, som conscients que hem de diversificar l’economia figuerenca: és necessari potenciar activitats complementàries en el sector comercial, així que volem convertir la capital altempordanesa en un HUB cultural. Espanya és el cinquè productor d’indústries culturals i creatives, fet que suposa el 3,5% del PIB, i la realitat és que Figueres reuneix un entorn magnífic; ara calen establir les condicions oportunes per concretar i compartir la creació.

- Quins actes cal destacar de l’agenda de l’Héctor i del seu equip previs al 26-M?
En realitat, l’agenda de Ciutadans no només està activa ara, sinó que som un partit que treballa constantment per a donar a conèixer el seu projecte. Durant aquest mandat no hem parat de dur a terme actes: han passat per la nostra ciutat persones rellevants com Inés Arrimadas, qui ens ha visitat més d’una vegada per conèixer, sobretot, els problemes de la zona oest, o Juan Carlos Girauta, amb una visita a la Marca de l’Ham i realitzant la xerrada titulada “Nacionalismo es crisis”. A banda, muntem carpes als diferents barris, programem cafès amb ciutadans i ens reunim amb associacions de veïns i teixit associatiu. En referència a la campanya, encara estem acabant de definir els actes que realitzarem, on presentarem el programa i l’equip, si bé el que més ens agrada és el contacte diari amb els veïns, per sobre dels grans actes. Aquí és on s’extreu l’autèntic valor de la política municipal.