Agnès Lladó

Agnès Lladó va participar molt activament, el passat divendres 22 de març, en un dels cafè-tertúlia organitzats per la Revista CRAE.

La candidata d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Figueres va ser la protagonista en un dels cafè-tertúlia que organitza la revista CRAE amb els alcaldables figuerencs. Lladó va assistir a l’acte ben acompanyada per membres del seu equip, com Jesús Quiroga o Maria Gratacós, entre altres. Es van interessar per l’acte clients del bar en qüestió, el Gafi Gafi, i hi van assistir sobretot representants de barris.

Durant la primera mitja hora, Agnès va respondre a tot un seguit de preguntes habituals, com per exemple, com se sentia políticament parlant. “Il·lusionada, amb força i amb ganes de sumar en positiu cap a la que sempre ha estat la meva ciutat”, van ser algunes de les primeres paraules. Seguidament se li va preguntar pel seu equip, el qual ella el va definir com a “transversal, integrador i innovador”. Després va dedicar unes paraules a cadascun d’ells, especialment als que l’acompanyen al capdavant de la llista. “L’objectiu és que la ciutadana senti que els representem i que estem compromesos amb la ciutat que tots reclamem”. Va parlar, per exemple, de Josep Alegrí, director pedagògic de les Escolàpies, a qui va excusar de la seva absència perquè va haver d’assistir en un altre acte. “En Josep ens aportarà molt, per tota la seva àmplia experiència en l’àmbit de l’educació”.

Abans d’arribar al torn de preguntes per part dels assistents, se li va preguntar com veia la ciutat d’aquí a uns mesos si governava ERC. Un cop haver respost, es va comparar la seva resposta amb la que ja havia compartit un any abans a la CRAE, en una àmplia i generosa entrevista. Efectivament, va utilitzar pràcticament les mateixes paraules: “Viuríem en una ciutat més inclusiva, amb més cohesió social i, sobretot, més propera, transparent i ordenada”.

El torn de preguntes va ser molt ben aprofitat pels assistents, durant més de mitja hora. La candidata va escoltar i va respondre molt activament i ferma a totes i cadascuna de les qüestions que se li van fer arribar. El famós “sentiment de pertinença”, els pressupostos participatius o el tema del comerç van ser els aspectes que més debat van suscitar. Quant a la pertinença, Agnès va explicar que ella, per sobre de guanyar unes eleccions, vol guanyar Figueres: “Si he acceptat entrar en política durant uns anys de la meva vida és perquè he percebut que la meva ciutat necessita uns canvis profunds que el meu equip i jo podem aportar”. Pel que fa als pressupostos participatius, va afirmar que l’actual govern els ha deixat bastant al marge, sense gairebé capacitat d’implicació. Pel que fa al comerç, ella i Quiroga van afirmar que Figueres ha de tornar a impulsar el comerç de proximitat, en comptes d’anar realitzant “grans inversions sense un rumb clar que eviten créixer i construir plegats amb la ciutadania”.


Agnès Lladó al ...
Agnès Lladó al ...
Agnès Lladó al ...
Agnès Lladó al ...
Agnès Lladó al ...
Agnès Lladó al ...