Núria Escarpanter

Núria Escarpanter, cap de llista de Junts per Llançà, ens comparteix la seves sensacions i ens parla del seu programa electoral, un cop celebrat amb molt d’èxit el sopar d’hivern de partit, amb totes les places exhaurides i amb la presència d’autoritats destacades.

- En què consistia el sopar d’hivern celebrat ahir? Quina valoració en fas?
És una tradició que solem tenir les persones que formem Junts per Llançà durant les festes nadalenques. Tanmateix, a causa de la vaga de fam iniciada, en aquell moment, pels companys de formació, vam creure oportú posposar-lo per estar al seu costat, i defensar, així, la causa. La valoració del sopar? Doncs més que positiva. La vetllada va ser un èxit, amb totes les places ocupades i molt ben acompanyats per les autoritats: Miquel Buch, l’actual conseller d’Interior, Pere Vila, delegat del Govern i alcalde, Ferran Roquer, diputat, alcalde de Borrassà i president del Partit Demòcrata de l’Alt Empordà, Juanjo Serrán, president local, i l’exalcalde llançanenc Josep Maria Salvatella.

- Quin és l’objectiu de les trobades amb diferents barris realitzades recentment?
La gent que em coneix ja sap que, com a persona i candidata, vetllaré sempre per la proximitat. Per tant, saber què falta a cada barri és essencial: amb aquestes trobades vull saber de primera mà les inquietuds i mancances de cada zona de Llançà. Si bé hi ha moltes coses que jo ja tenia previstes, n’hi ha d’altres que desconeixia i que, per tant, serviran per arrodonir el programa. Primer vaig visitar el barri de la Balleta i aquest cap de setmana el barri de Fener. Vull que tothom se senti identificat amb les propostes del consistori, així que, com a novetat, vull que cada barri tingui un president o un representant, amb l’objectiu de tenir-hi reunions de manera permanent.

- Ja tens clares quines seran les peces del teu equip?
Sí, es pot dir que la llista de Junts per Llançà està pràcticament tancada. No ha estat fàcil, ja que pel camí hi ha hagut persones que no han pogut o no han volgut formar part d’aquesta llista. Tanmateix, això ha fet que peces que també volia al meu costat però que inicialment no tenien lloc, ara formen part d’aquest equip. Un equip boníssim, amb bones persones, humils i amb molta il·lusió i vocació per al poble. A més, com ja he comentat diverses vegades públicament, he buscat la paritat, amb un increment de dones. El resum és que tinc un equip amb experiència però, a la vegada, amb cares noves: barreja de conservadorisme i innovació.

- Quins eixos vertebradors del teu programa ens pots avançar?
El meu programa electoral, treballat i decidit fa dies, consta de cinc eixos.
PERSONES: són la meva prioritat. Vull treballar per millorar la vida dels veïns, amb aspectes com: vull intentar oferir més ajuts a les persones grans que viuen soles, la gratuïtat en els llibres, més ajudes a les associacions... Vull seguir fomentant l’esport, els comerços i, un deute que tinc pendent: l’oci nocturn a Llançà. Vull impulsar noves propostes d’oci, tot i que en cap moment vull deixar de banda el poble familiar que som i el turisme tranquil que hi ha. Espero poder reobrir el local de joves, tancat inexplicablement per l’anterior consistori, i repeteixo: vull que hi hagi molt de diàleg entre l’ajuntament i qualsevol barri.
BARRIS: vetllaré perquè, com he dit, hi hagi aquest pont continu entre cada zona del poble i l’ajuntament, sobretot en termes de neteja i seguretat.
NETEJA: és un tema pendent que cal millorar. Cal mantenir més trobades amb l’empresa concessionària i fer moltes més campanyes de conscienciació; no n’hi ha prou amb què l’ajuntament faci la feina. ECONOMIA: he estat regidora d’hisenda durant uns quants anys, per tant tinc aquest defecte professional. Treballaré per fer-hi inversions i, en conseqüència, perquè el poble progressi; sempre, però, amb un endeutament dintre de la legalitat i complint la regla de la despesa. Avanço que no apujaré els impostos.
PROGRÉS: qualsevol poble ha de prosperar i Llançà no pot ser menys, a l’hora de fer inversions. Per tant, tinc molt d’interès a fer realitat el geriàtric, la sala polivalent i ampliar la biblioteca. En termes generals, inversions per embellir el poble.