Pau Herrero Roé, cap de llista de Primàries Catalunya a Figueres

Pau Herrero Roé, cap de llista de Primàries Catalunya a Figueres, un cop celebrada la votació dels candidats, dissabte, a la capital altempordanesa.

- Com valores el fet de ser el primer candidat?
La veritat és que estic molt content. És un honor i una responsabilitat poder encapçalar aquest projecte polític a Figueres, el qual entomem amb il·lusió i amb la intenció de projectar el canvi que aquesta ciutat necessita.

- Com descrius aquest cap de setmana de votacions i els seus respectius resultats?
Certament, esperàvem una major participació de la ciutadania, però el sol fet que s’hagin pogut celebrar unes primàries obertes, on tothom qui ha volgut ha pogut votar, ja és un èxit que contribueix a fer de Figueres un lloc més democràtic. A més, indefectiblement obliga i empeny els altres partits cap a una major transparència. Aquesta és la línia a seguir. D’altra banda, l’onada de primàries que s’està produint a tot Catalunya demostra que alguna cosa s’està movent en aquest petit gran país. La gent ja no es pensa quedar de braços plegats esperant que el tradicional sistema de partits ens solucioni la papereta. Cal una renovació profunda.  

- Quin és l’objectiu de la candidatura republicana Primàries Catalunya?
Primàries Catalunya es proposa des del primer moment que l’independentisme uneixi forces per assolir el màxim d’alcaldies a tot el territori. En determinades poblacions això s’ha assolit amb èxit i l’independentisme es presentarà unit; en altres, els partits tradicionals actuen amb interessos electoralistes i no accepten presentar-se conjuntament. En aquests casos, a Primàries Catalunya no li tremola el pols a l’hora de presentar-se en solitari per tal d’oferir als votants una opció netament republicana que no es mira el melic. Som la possibilitat de donar un toc d’atenció als partits independentistes que sembla que miren més els interessos de partit que els del país en aquest moment tan delicat.  

- Un cop celebrat aquest període de votacions, quin és el full de ruta a seguir?
Ara ens toca reunir-nos amb els partits independentistes de Figueres i veure si realment hi ha la opció de presentar-nos tots junts, o si per contra volem jugar a la ruleta russa arriscant-nos a que partits antidemocràtics siguin la força més votada. Sincerament, no dubto que hi haurà altura de mires i sabrem trobar l’acord que tant beneficiarà la ciutat, però si finalment ens toca presentar-nos en solitari no ens tremolarà el pols. En aquest cas elaboraríem el programa electoral de manera oberta i participativa, que és com ens agrada fer les coses. Essent honestos, el que ens proposem és ser el màxim d’útils en el propòsit d’assegurar que es compleixi el mandat de l’1 d’octubre.