Mireia Pimentel, a punt per ser alcaldessa

David Vehí, l’alcalde de Santa Llogaia d’Àlguema, ha triat la seva número dos per encapçalar el consistori a partir de les eleccions del mes de maig. Conversem amb l’escollida, per així conèixer les seves impressions.

- Quan i com es va decidir el teu nom per encapçalar el consistori?
Ha estat durant aquesta última legislatura, una proposta formulada per l’Alcalde i, a la vegada, consensuada amb la resta de regidors. Entre tots, es va considerar que per mantenir el municipi actiu era fonamental originar noves idees i canvis, entre ells aquest, ja que les institucions locals tenen molta necessitat de modernització.

- Com valores aquests anys de regidora a prop de l’actual alcalde?
Ho valoro de forma molt positiva. Inicialment ho veia amb força inquietud al ser una novetat i un món completament desconegut per a mi. Tanmateix, a mesura que han anat passant els anys, he anat adquirint més seguretat sobre mi mateixa. A hores d’ara, considero que tenir la possibilitat de passar de regidora a alcaldessa és una oportunitat que no puc desaprofitar: si posem en una balança els avantatges i els inconvenients, els primers, sens dubte, tenen més pes.

-  Tens decidit l’equip que anirà lligat a la teva candidatura?
Ara com ara encara ens falta acabar de confeccionar la llista, tot i que l’equip ja està bastant encaminat. El formaran candidats de gairebé totes les edats. No hi ha dubte que és essencial rodejar-te d’un bon equip, amb persones cohesionades entre si i amb determinació, ja que al final es tracta d’assumir compromisos davant d’una multitud de ciutadans. 

- En poques paraules, com hauria de ser el municipi en els pròxims 4 anys?
Actualment, penso que el municipi es manté amb una estètica molt homogènia. Tot i que hauria de seguir en la mateixa línia, cal tenir sempre a punt una renovació constant. El més important, però, no és fer moltes coses de qualsevol manera, sinó fer-les bé. Així, per als pròxims quatre anys cal polir alguns detalls encara pendents de dur a terme. En definitiva, la millor política municipal és la que es fa amb els ciutadans, sense perdre la humilitat, escoltant la diversitat d’opinions i fent-los protagonistes de les decisions.