100 anys d’història del Vilafant FC

La primera meitat d’any ha estat intensa pel club, quant a actes i rebuda de premis. Destaca el llibre publicat i la camiseta dissenyada per aquest 2018 màgic. Aviat es concretaran les dates referents a la resta d’activitats que falten per celebrar.

Una comissió organitzadora

A prinicipis d’any, per programar els actes previstos dins d’aquest 2018, el club, presidit per Santi Masó des de fa més de trenta anys, va crear una comissió organitzadora, formada per la directiva, el director de Ràdio Vilafant, Toni Guerrero, membres insígnia d’or del club, un representant de la família fundadora del club, el regidor d’esports de l’ajuntament i el delegat de Girona i membre de la junta directiva de la FCF, Jordi Bonet. Oficialment, el llistat d’actes es coneixen des del 3 de febrer, a través d’una convocatòria feta al Centre de Cultura i Esbarjo, on va presentar-se un vídeo, el logo, la nova camiseta i el llibre dels 100 anys.

Una samarreta per a l’ocasió

Per commemorar l’any del centenari, el club ha dissenyat una camiseta que té gravats 940 noms de persones que han defensat els colors i també gent que ha format part de la junta directiva. L’elàstica en qüestió pot comprar-se a la web del club: www.vilafantfc.com.

Cinc propostes de logotip

La comissió organitzadora va haver d’escollir entre cinc propostes d’escuts per estampar en la màgica elàstica del centenari. La proposta guanyadora va ser la de l’Óscar Domínguez que, a banda del reconeixement general, va rebre un diploma acreditatiu, un lot de roba esportiva i un premi simbòlic de 150 euros.

Un llibre per a la història

Des de principis d’aquest 2018, els aficionats i simpatitzants de l’equip també tenen a la seva disposició el llibre resum d’aquests 100 anys. En el pròleg, hi van participar autoritats com Pere Vila, Andreu Subies, Ferran Roquer, Consol Cantenys i el president Santi Masó. El llibre consta de gairebé 80 pàgines, amb informacions, anècdotes i imatges de jugadors, membres de la junta i dels moments més destacats del club.

Interessant trobada-xerrada

El dia 30 de maig, al Centre de Cultura i Esbarjo, es va dur a terme una interessant xerrada titulada “Passat, present i futur de l’arbitratge en el futbol. Un dels temes més comentats va ser l’aplicació del famós VAR. En l’acte, van assistir-hi Xavi Aguilar, àrbitre-assistent internacional i de la Primera Divisió, un exàrbitre ben conegut com és Sergi Albert, entre d’altres.

Participació en la Fira del Conill

Per tal d’augmentar la seva projecció social, el club va participar, dins dels actes previstos per aquest any memorable, en la fira més mediàtica del poble. En ella, van organitzar el I Concurs de Xuts de Precisió. Els participants optaven a poder guanyar un creuer per al Mediterrani.

Solidaritat i importants premis

Els darrers dos mesos han estat ben intensos per al club, tot i que alguns dels actes no estaven emmarcats dins del centenari. D’una banda, aquest juny es va realitzar una diada solidària per a la Paula, filla de Raquel i Chicho, exentrenador del club. En el torneig solidari van participar-hi jugadors que havia tingut Chicho, i entre això i el dinar es van recaptar 2565 euros. D’altra banda, el club ha estat present tant a la Gala del Futbol Gironí com a la dels Amos de l’Àrea. En primer lloc, Macià, actual porter del club, va rebre el trofeu a la millor parada. En segon lloc, l’equip va rebre el Trofeu Kia Texauto, el qual s’atorga als clubs centenaris. Finalment, Santi Masó també va recollir a Cervera un record pel centenari del club, en l’assemblea general de la FCF.