El Figueres 'A' empata amb l’Olot en la fase de permanencia a Divisió d’ Honor

A la lliga sub-12, el Figueres situa dos equips a les 4 primeres posicions.

A la vuitena ronda de la Divisió d’Honor, primera de la segona fase per evitar el descens (Final B), el Figueres va empatar un matx molt emocionant i que no es va resoldre fins a la darrera partida. Els dos equips presentaven alguna baixa de jugadors importants a la seva alineació però les llistes ELO inicials feien preveure un resultat ajustat. Va ser el conjunt de la Garrotxa el que es va distanciar en el marcador després que les primeres 5 partides acabessin en taules. A continuació es produiren les derrotes del MC Jordi Serra i del MI Jorge González i quedaven 3 partides en joc amb un resultat de 2,5 a 4,5 a favor de l’Olot. El MF Jaume Vives, no va poder guanyar una partida en què va disposar d’algunes opcions, de manera que amb el 3 a 5, el Figueres havia de guanyar les dues que quedaven per poder empatar el matx. I efectivament, el MC Àlex Pinsach va vèncer a Ernest Serrat en una partida on sempre va disposar d’avantatge i Albert Pi es va imposar al jove Abel Làzaro, conduint un final magistralment.

Després d’aquest important empat, el Figueres continua líder del grup amb 3,5, seguit per Foment i Sant Andreu amb 3 i distanciat a 1,5 dels llocs que marquen el descens. Queden 3 rondes per disputar, la següent a casa contra el Tres Peons de Barcelona.

El Figueres “B” ha guanyat de manera clara, 1’5 a 8’5 el Palafrugell –equip que fins aquesta ronda era el tercer classificat-, a domicili a la vuitena ronda de Preferent de Girona i certifica l’ascens de categoria a Segona Divisió. Queda per decidir si aconseguirà quedar campió o no, ja que continua empatat amb l’Hostalric amb 7,5 en 8 partits.

El Figueres “C” ha guanyat 8’5 a 1’5 el Cassà de la Selva també a la Preferent de Girona i ara té quatre punts i mig en vuit partits i està fent una gran temporada a la categoria, fins al punt que ja s’ha enfilat a la 3a posició per millor desempat.

Cal destacar que el Figueres D de segona ja ha acabat la seva lliga amb un meritori 3er lloc amb 5 punts de 7 possibles i mantindrà la categoria (enguany hi havia reestructuració i pot ser que inclús el 4t classificat baixi a tercera territorial).

Per la seva part, el Figueres E ha estat subcampió de Tercera categoria amb 22 punts, a un sol punt de l’Escala. Un resultat de molt mèrit, ja que hi havia jugadors que era el primer any que jugaven com a federats.

FINALITZA LA LLIGA SUB-12

Pel que fa a la lliga sub-12, ha finalitzat amb excel.lents resultats per part del Figueres, ja que, tot i no poder revalidar el campionat aconseguit l’any passat, el Figueres F ha estat 2on classificat darrera el Gerunda G, mentre que el Figueres G ha estat 4t classificat –un gran resultat, ja que partia com a 11è del ranking-. Per la seva banda, el Figueres H ha estat 12è de 18 equips.