Clara victòria del Figueres 'A' contra el Cerdanyola

El Figueres B clou una brillant temporada amb derrota contra el Balaguer en els quarts de final per decidir el campió de Catalunya.

A la darrera ronda de la Divisió d’Honor el Figueres va vèncer 6’5 a 3’5 al Cerdanyola del Vallès. Tots dos equips presentaven alguna baixa a l’equip, però les forces estaven molt igualades, ja que el Cerdanyola tenia avantatge d’elo als 5 primers taulers i el Figueres en tenia als 5 darrers excepte a l’últim. Justament al darrer tauler, per part del Figueres va debutar la jove promesa del club, Laura Viñolas, jugadora sub-16 que ha aconseguit diversos resultats destacats a nivell gironí i català, i que ha vist recompensada la gran projecció dels darrers mesos amb la participació a la màxima categoria dels escacs catalans. I a més a més va debutar amb victòria contra un jugador d’elo superior. Va ser la primera en aconseguir la victòria per part del Figueres i encarar així el que acabaria sent una merescuda victòria de l’equip. També va aconseguir una bona victòria el GM Javier Campos contra el GM Guerra. Els altres 4 taulers que van vèncer van ser Lluís Parals, Àlex Pinsach, Oscar Baños i Albert Pi. Aquest darrer mereix un reconeixement destacat donada la seva excel.lent temporada, doncs en el seu primer any a l’equip de Divisió d’Honor del Figueres ha totalitzat 9,5 punts de 11 possibles guanyant més de 80 punts elo.

El matx d’aquesta darrera ronda es va disputar per segon any consecutiu, en un Hotel de Barcelona, els 16 equips de la màxima categoria conjuntament. Caldrà veure si en properes edicions es dóna opció a la resta de territoris a poder ser la seu d’aquest destacat esdeveniment.

Pel que fa al Figueres “B”, després de quedar campió de la Preferent de Girona de manera brillant, va disputar els quarts de final per decidir qui accedia a les semifinals per a decidir el campió de Catalunya. Finalment després del llarg viatge a Balaguer, els lleidatans es van imposar merescudament per un ajustat 6 a 4. Pel Figueres van aconseguir la victòria, Manel Duran, Robert Carles Àlvarez i Toni Fernández, tots tres realitzant una gran temporada. Jaume Viñas i Josep M. Vilanova van entaular les seves partides. Es clou així una excel.lent temporada en conjunt del club, on no només l’equip A ha mantingut la categoria un any més, sinó que el Figueres B ha estat campió de Preferent, el C, ha estat tercer de la mateixa categoria, i el Figueres D i E han aconseguit ser tercer i segon respectivament de les seves categories. Així mateix, a la lliga gironina sub-12, el Figueres F va ser segon i el Figueres G, quart.