El Club Escacs Figueres va participar amb 18 joves escaquistes al Campionat de Catalunya Individual per edats

La passada setmana, es va celebrar a Vila-seca (Tarragona) el Campionat de Catalunya d’escacs individual per edats del 2018. L’Escola del Club Escacs Figueres hi va participar amb 18 joves escaquistes, essent el club de les comarques gironines amb més participació, seguit pel Gerunda amb 13, d’un total de 55 jugadors gironins.

Les actuacions més destacades van ser les d’Arnau Vilà en sub-12 amb 6 punts, quedant en el 21è lloc de la seva categoria i millorant el seu ranking –partia amb el nº 28-. La categoria sub-12 era la que tenia un major nombre de participants amb 144! També bona actuació del novell Marc Bartra en categoria sub-10, amb 5 punts i millorant el seu ranking inicial.

En categoria sub-8, hi van participar Jan Pol Osses, Quirze Pau i Roger Lázaro, entre els quals el més destacat va ser Jan Pol Osses amb 4,5 punts.

En categoria sub-10, a banda del ja esmentat Bartra, Àngel Osses va tenir una bona actuació amb amb 4,5 punts de 9 possibles –a totes les categories es van jugar 9 rondes, excepte a sub-8 que van ser 8-.

En categoria sub-12, després d’Arnau Vilà es van classificar Lluís Compte, David Rodríguez, Guillem Villalba, Oriol Mención i Aniol Pibernat.

En categoria sub-14, Pep Roura i Max Villaba van totalitzar 4 punts, Jokin Casado 3,5 i Pol Pujolar, 3.

En categoria sub-16 hi participaven les dues jugadores del Figueres Laura Viñolas i Joana Roura. Viñolas va finalitzar amb 4,5 punts començant molt bé –amb 3,5 de 5-, però un final de torneig amb només 1 de 4 li va privà d’acostar-se a l’excel.lent resultat de l’any anterior on va ser 2ª classificada de Catalunya en categoria femenina. En aquesta ocasió va ser 7ª, en la categoria on, amb diferència, més noies hi partipaven -20 d’un total de 83 participants-. Joana Roura va millorar el seu ranking inicial, acabant amb 2,5 punts.

En categoria sub-18 hi va participar Oliver Perez que va acabar amb 4,5 punts. Era el seu primer any a sub-18 i va mantenir el seu ranking inicial, 28è, guanyant 36 punts d’elo fide. La derrota a les 2 darreres partides el van allunyar de la lluita pels primers llocs.