El Figueres Sub-12 es proclama subcampió de Catalunya a la final A 8

S'ha celebrat aquest cap de setmana la Final de Catalunya per equips sub-12, amb la representació dels 8 millors equips de Catalunya.

El Figueres estava classificat com a subcampió de Girona i el Gerunda com a campió, essent els dos únics clubs de Girona classificats. Es tracta del 2on podi consecutiu en aquesta competició, ja que l’any passat van ser tercers.

L’equip sub-12 del Club Escacs Figueres ha estat composat per Arnau Vilà i David Rodríguez –tots dos ja van ser a la final de l’any anterior-, Lluís Compte, David Blanch i Aniol Pibernat. A la primera ronda, el dissabte a la tarda, el resultat va ser d’empat a 2 contra el potent Montornès, però per desempat holandès, es va classificar el Figueres i accedia així a la semifinal que es disputaria el diumenge al matí.

A la segona ronda el Figueres tornava a empatar contra el Mollet, però mercès a la victòria dels 2 primers taulers, Vilà i Compte, l’afavoria el desempat i es classificava per a la final. La final es va disputar contra el Peona i Peó de Barcelona, amb un resultat clar a favor dels barcelonins per 4 a 0, tot i que les partides van ser més disputades del que reflecteix el marcador.

El jugador més destacat del Club Escacs Figueres va ser Arnau Vilà amb 2 punts dels 3 possibles.

El Figueres “A” participa a la final de la copa catalana per 5è any consecutiu i aconsegueix la 6a plaça a Vilobí. El Figueres B també acaba 6è

El Figueres A ha estat 6è a la Final absoluta de la Copa Catalana celebrada l’anterior cap de semana a Salitja (Vilobí d’Onyar). El Figueres A va tenir una bona actuació, fent els mateixos punts individuals que l’any anterior (16,5) i aconseguint la 6ª plaça com el 2018, a 1,5 punts del tercer classificat, el Gerunda, que va fer un gran torneig.

L’equip estava integrat pel GM Javier Campos, el MI Jorge Gonzalez, el MC Jordi Serra, el MF Eduard Ibàñez i el fort jugadors Albert Pi, que va ser el jugador més destacat amb 4 punts de 4 possibles. En total es van jugar 9 rondes. MC Lluís Parals. Justament aquest darrer va aconseguir la victòria més brillant, a la darrera ronda, contra la Gran Mestre Femenina i MI, Ana Matnadze en una bona partida d’atac. Parals va totalitzar 4 punts de 9 possibles.

L’equip va aconseguir 2 victòries, 3 empats i 4 derrotes.

El Figueres B que s’havia tornat a classificar per a la final de Preferent, va totalitzar 18,5 punts, una actuació molt més destacada que l’any anterior on n’havia fet 11,5 i havia estat 9è. Aquestes 5 victòries, un empat i 3 derrotes, li van permetre ser 6è i quedar com a primer equip gironí, per davant del Gerunda C i l’Hostalric. Van formar l’equip la MFF Mònica Vilar, Albert Negre, Albert Pau, Robert Carles Àlvarez i Jaume Viñas, essent els més destacats, Vilar amb 4,5 de 8 i Àlvarez amb 4,5 de 7.