Tots els jugadors de la UE Figueres passaran un examen optomètric per millorar el seu rendiment esportius de la UE Figueres passaran un examen optomètric per millorar el seu rendiment esportiu

Aquest dimarts al matí, han començat, al centre òptic Optipunt, de Figueres, les revisions de diagnosi visual esportiva amb el jugador del primer equip Oriol Ayala i de la jugadora Andrea Ripollès del sènior femení.

El centre òptic Optipunt Zaben de Figueres i la UE Figueres han arribat a un acord pel qual tots els jugadors de la Unió Esportiva passaran un exhaustiu examen optomètric dissenyat per Optipunt i que té com a objectiu millorar el rendiment esportiu i les habilitats visuals dels esportistes en el camp de joc. Segons ha explicat el doctor Ahmad Zaben del centre òptic Optipunt, de Figueres, la diagnosi visual esportiva consta de tres parts: una graduació personalitzada; una anàlisi i diagnosi visual i l’anàlisi de les habilitats visuals esportives, aquesta última, segons ha indicat Zaben, important “per descobrir les potencialitats visuals dels jugadors per una millor col·locació i desenvolupament en el terreny de joc, o bé per millorar i corregir debilitats visuals”. En aquest sentit, el doctor Zaben ha destacat que es tractava d’un d’un estudi pioner que només tenen equips de primera divisió. “ Els jugadors del Barça i del Madrid passen aquesta revisió. Ara, era el moment, que la UE Figueres tingués aquesta diagnosi visual”, ha afegit. Entre els aspectes que s’analitzen hi ha: agudesa visual estàtica; agudesa visual dinàmica; visualització; visió cromàtica; concentració visual; mobilitat ocular: seguiments i sacàdics; adaptabilitat visual; camp visual / visió perifèrica; acomodació i coordinació ull- ma – peu; visió binocular; dominància ocular; estereòpsis / visió en profunditat; i visió i equilibri.

Per la seva part, el gerent de la UE Figueres, Javi Salamero, s’ha mostrat molt satisfet per aquest acord comercial de col·laboració. “És un estudi del que es beneficiaran tots els jugadors de la UE Figueres. És un salt qualitatiu dels serveis que ofereix el club”, ha indicat, tot afegint: “Des del punt de vista tècnic, en la recerca del rendiment hi ha paràmetres molt important i un d’ells és tenir una bona lectura del joc i la visió perifèrica. El fet de saber quin és l’ull dominant, la visió perifèrica, les limitacions i seu camp visual ens ajudarà molt a triar les destinacions dels nostres jugadors i els perfils, sinó també a les famílies per prendre les mesures necessàries”.

Les revisions visuals han començat aquest dimarts al matí amb el jugador del primer equip Oriol Ayala i de la jugadora Andrea Ripollès del sènior femení.