Vies Braves Swim Run Portbou- Colera- Llançà

El passat diumenge va tenir lloc la quarta edició del Swim Run Colera- Llançà, una de les principals activitats esportives de Llançà d'aquest estiu 2019.

El Vies Braves SwimRun és un esdeveniment lúdic-esportiu que combina els esports de senderisme/córrer (running) amb la natació en aigües obertes, sense interrupcions ni transicions, al llarg d'un recorregut marcat. Normalment es neda amb calçat esportiu, per això es permet l'ús de pull-buoy i pales. Aquest esport prové dels països nòrdics i es practica per parelles o individualment.

La costa que uneix Portbou- Colera i Llançà, denominada també "La Mar d'Amunt", és un escenari ideal per practicar SwimRun, perquè la majoria d'itineraris discorren en paral·lel als camins de ronda, o tenen correspondència amb la xarxa de senders locals i els trams d'aigua estan perfectament delimitats per les boies de les Vies Braves de Portbou, Colera i Llançà.

Un centenar de participants van gaudir d'aquesta activitat organitzada per Vies Braves amb la col·laboració del club de natació d'aigües obertes llançanenc: Tintoreres Swimming Club.

Cal destacar que durant els mesos de juliol i agost es van oferir entrenaments gratuïts de Swim Run a càrrec del mateix club de Llançà a tots els residents i visitants del municipi, consolidant les mateixes, com una de les principals activitats d'aquest estiu 2019 amb un alt grau de participació d'amants de l'esport outdoor que, aprofitaven aquestes sessions per gaudir de les seves vacances a Llançà i seguir amb els seus entrenaments tot descobrint el paisatge de Llançà i de la Mar d'Amunt.