El Figueres 'A' té opcions davant el potent Escola d’Escacs de Barcelona, però acaba perdent 7’5 a 2’5

A la tercera ronda de la Divisió d’Honor el Figueres va perdre en el seu desplaçament per enfrontar-se a l’Escola d’Escacs de Barcelona per un resultat més gran del que les partides van demostrar.

El 7’5 a 2’5 és segurament excessiu vist l’evolució de les partides a les 3 hores de joc. El MC Òscar Baños va fer una gran partida contra el MC Chueca però al final no va encertar a rematar la feina, mentre que altres jugadors com González o Pi podien haver tret quelcom de positiu contra els forts GM Asís o Moskalenko. El MC Emili Colls també va tenir opcions de victòria al final de la partida, però es va haver de conformar amb les taules.

L’equip local era superior en ELO en tots els taulers i per tant l’única victòria d’Albert Pau contra el MC Llopis, al desè tauler, que enguany disputava el seu primer partit a Divisió d’Honor, és de gran mèrit. Molt meritòries també les taules al primer tauler del GM Campos enfront del GM Peralta i al sisè tauler del MF Ibáñez enfront el MI Vehí.

El proper cap de setmana el Figueres s’enfrontarà al potent Barberà, líder del grup, a la seu de la Fundació Clerch i Nicolau, el dissabte a les 16:30 h de la tarda.

El Figueres “B” va guanyar 3’5 a 6’5 en el seu desplaçament a Hostalric a la tercera ronda de Segona Divisió en un matx on els empordanesos tenien avantatge d’ELO a la majoria de taulers. El matx es va posar ben aviat a favor visitant amb cinc victòries seguides i quan el resultat global estava decidit va ser quan es van produir les dues derrotes. Les victòries van anar a càrrec d’Albert Negre, Robert Carles Àlvarez, Joan Alonso, Jaume Viñas i Rafel Gallego.

Després d’aquest resultat, el Figueres “B” té 2 punts en 2 matxs i s’acosta a l’objectiu de la permanència.

El Figueres “C” va perdre 4’5 a 5’5 contra el Gerunda “D” a la tercera ronda de Preferent de Girona, en un matx on semblava que el Figueres s’acabaria imposant, però 2 o 3 partides van canviar el seu signe cap al final.

El Figueres “D” i el Figueres “E” van patir derrotes contundents a Segona categoria, 4’5 a 1’5 contra el Caldenc i 5’5 a 0’5, també a domicili contra el Santa Pau, respectivament.