presentació del projecte de Reto a la Esperanza

El passat 24 de març, al local de l’Associació Cristiana 3:16 de Llançà, va tenir lloc la presentació del projecte de Reto a la Esperanza, de Girona. Entre els assistents a l’acte, hi havia la Núria Escarpanter, coordinadora de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament i cap de llista del PDeCAT a Llançà.

Reto a la Esperanza és una associació cristiana sense ànim de lucre nascuda el 1985 a Cantabria que disposa de centres de rehabilitació a 32 països repartits arreu del món. El seu objectiu principal és ajudar a toxicòmans de forma física, moral, espiritual i material. A la seva pàgina web s’hi pot trobar la història, els principis en els que es basen i tota la informació relacionada: https://asociacionreto.com/

Félix Dueñas, el seu responsable, va venir acompanyat d’alguns dels usuaris d’aquesta entitat que han estat ajudats pel propi centre, que van explicar als assistents a l’acte experiències personals que els van portar a ingressar a Reto a la Esperanza, on van ser acollits de manera gratuïta.

Els seus centres, els equipaments, els aliments, etc. dels que poden gaudir els usuaris se sustenten gràcies al servei de recollida, restauració i venda de mobles (entre altres serveis) que fan ells mateixos. Un cop ingressen al centre, s’ensenya a cada persona un ofici adaptat a ella d’entre els que proporciona.

Félix ens explicava com la seva vida, un entorn familiar de classe mitjana, en un barri de Madrid gens problemàtic i amb estudis bàsics, va anar canviant arrel de les substàncies que va començar a ingerir des d’una edat molt curta. Va passar per diferents comissaries i presons; va tenir múltiples problemes amb la justícia; va arribar a viure en un nivell de marginalitat i males condicions higièniques, socials i físiques inimaginables. Arrel del que ell diu que era la mà de Déu en tota aquella situació, va poder entrar a l’associació Reto a la Esperanza com a usuari toxicòman. El camí no va ser fàcil, però gràcies a la confiança que li proporcionava l’equip de Reto, les múltiples oportunitats que li donaven, i la fe en Jesucrist que va descobrir dins del centre va aconseguir sortir-se’n. Actualment és el responsable de Reto a la Esperanza a Girona, on també hi viu amb la seva família, i pot ajudar diàriament altres persones que tenen dificultats per sortir de la toxicomania i altres problemes socials i culturals greus.

A l’acte de presentació de Reto a la Esperanza, organitzat per l’Associació cristiana 3:16 i Love Cambodia, ambdues amb seu a Llançà, va seguir un dinar de germanor que van preparar els mateixos nois de Reto, i al qual van ser convidats tots els assistents.

Vam poder escoltar com es pot trobar esperança fins i tot en la situació més fosca i dura. Per a més informació es poden adreçar a l’Associació cristiana 3:16, a Love Cambodia o al mateix Reto a la Esperanza.


Ass Reto a la E...
Ass Reto a la E...
Ass Reto a la E...
Ass Reto a la E...
Ass Reto a la E...
Ass Reto a la E...
Ass Reto a la E...