Mónica Lucena

Satisfeta amb els èxits recents dels seus alumnes a Eurovisió Junior i a La Voz Kids, la Mónica Lucena encara un nou any amb les piles igual de carregades. Per començar, forma part de l’organització de la gala solidària celebrada el dia 12 de gener al Teatre Jardí.

- Pocs dies després de canviar d’any, com valores l’acabament del 2019?
Pràcticament no puc demanar res més referent a l’acabament de l’any anterior, un final d’any amb moltes satisfaccions, sobretot concentrades en el mes de novembre, amb més d’un esdeveniment d’alta rellevància, com la participació de Yolaini a La Voz Kids, la qual sent la més jove del programa ha arribat molt lluny. També la ja coneguda participació en el festival Eurovisió Junior, concretament amb Edurne, Violeta, Maria i Yara com a coristes de la Melani, la representant espanyola. A més, la Violeta va estar en el repartiment de punts.

En definitiva, va ser una experiència màgica per elles i, és clar, per a mi i els familiars que vam poder-ho gaudir en directe. A sobre, representar i deixar un país en el tercer lloc final, més meritori encara. Conviure amb els participants d’altres països i gaudir de l’equip de Televisió Espanyola ha estat una gran sort per a totes elles. A més, la Carla Domínguez, en dansa, va aconseguir entrar a l’Institut del Teatre, i l’Ariadna Vieira, també alumna i participant a La Voz Kids, acaba de gravar temes inèdits seus amb la discogràfica Ten Productions.

En definitiva, veure que l’alumnat segueix creixent en tots els aspectes, arribant als seus objectius, és el millor que em pot passar com a professora i directora de les meves escoles. Cada vegada tenim més inscrits a les escoles i, és clar, joves amb més talent, tant en dansa com en interpretació i cant.

- I ara, com encetes aquest 2020?
Amb tot el que acabo d’explicar és impossible no obrir un nou any amb la màxima il·lusió. Per començar, ho fem treballant en un nou projecte que comença a donar llum el 12 de gener al Teatre Jardí, amb una gala solidària en benefici d’uns joves orfes d’Uganda (concretament 300 joves, dels quals 25 d’ells canten en l’anomenat New Cor Safari). Juntament amb la Sònia Fuentes hem organitzat aquest festival per tal de recaptar fons per aquest col·lectiu amb unes necessitats bàsiques (alimentàries, educatives i sanitàries) que ara mateix no tenen.

Posteriorment, viatjarem a l’Àfrica per conèixer de primera mà les seves necessitats i les seves prioritats. A nivell de cant i dansa en aquest festival actuaran 10 escoles de Figueres i alguna de Castelló. Tindrem artistes convidades i, és clar, també les coristes d’Eurojunior i la Yolaini de La Voz. He de dir que hem tingut molt de suport i solidaritat per part de molta gent.

Monica Lucena

Monica Lucena