La família Arché Pagès des del 1894 que treballa i estima la vinya a Capmany

La família Arché Pagès fa més d'un segle que treballa i estima la vinya, ja que des de 1894, cinc generacions de la família han sigut viticultors i han treballat la vinya a Capmany, al cor de l'Alt Empordà. Des de l’any 2004 elaboren els seus propis vins, uns vins dotats d’una singular personalitat, ja que fer vi a Capmany, país de ceps i cellers, on s'estén la seva propietat, amb 14 hectàrees de vinya, és tot un repte que es fa realitat amb un control absolut de tot el procés d’elaboració, de la poda fins a la verema, del celler a l'embotellament.

La mirada sensible i experta de la família té cura que el producte arribi al mercat amb exigència i qualitat. És en aquestes hectàrees de vinya on la família conrea diferents varietats de raïm, (garnatxa negra i blanca, Carinyena, Macabeu, Syrah, Cabernet Sauvignon i Merlot, que seran la base per a la elaboració dels seus vins com els Sàtirs blanc, rosat o negre; Cartesius, Bonfill, o l’Ull de serp de Garnatxa negra o Carinyena, o el més recent, el nou Moscat sec.

Un dels trets característics d’aquest celler és que, quan arriba la verema, aquesta es realitza en el moment que cada varietat arriba al seu punt òptim de maduració i es fa la collita a mà i sense semal, de forma delicada i en petites caixes de 12 kg, que es destrien a la mateixa vinya, amb el qual el raïm arriba al celler intacte i sa.

Pel que fa a la vinificació Bonfill Arché, responsable tècnic del celler ens explica que “la tradició no està renyida amb la modernitat. I per això, en els processos d’elaboració s’empra maquinària d’última generació”. Cada parcel·la, -ens diu- “es consigna en cisternes separades, dipòsits d’acer inoxidable de petita capacitat i realitzem la vinificació amb un minuciós control de temperatura. La classificació inicial per terrers i qualitats facilitat les labors del cupatge” ens acaba manifestant .El celler compta amb una producció d’unes 70.000 ampolles de les que un 10% es destina a exportació i el 90 % restant al mercat català.

Bonfill ens explica les activitats enoturístiques del celler i ens diu que la visita acaba en una sala amb vistes espectaculars sobre la propietat, on es realitza un tast dels vins Arché -“Res millor per comprendre i assaborir un vi que trepitjar, conèixer i gaudir el territori on s’elabora. La nostra proposta és fer del tast una experiència personalitzada, sempre de la mà del propi viticultor que us guiarà entre els ceps per constatar-ne la disposició, la qualitat del sòl, l’afectació del clima. etc. Ell mateix us demostrarà fins a quin punt tot el paisatge cap dins d’una ampolla, concentrat".

La visita acaba en una sala amb vistes espectaculars sobre la propietat, on es realitza un tast dels vins Arché Pagès i quin espai també es pot adaptar per a presentacions, àpats, celebracions, cursos d’introducció a l’enologia, aplecs familiars o actes d’empresa…, amb capacitat per fins a 22 persones.

Arché Pagés també fa visites programades per conèixer l’entorn, el municipi i l’Albera, Paratge Natural d’Interès Nacional amb vestigis prehistòrics (dòlmens), medievals (Castell de Requesens, Sant Quirze de Colera) i una geografia que enllaça el mar amb el pla i la muntanya, l’essència de l’Empordà.

Per a més informació i reserves cal trucar al telèfon +34 626 64 72 51 o al correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.