Antoni Falcón: 'Tothom qui ens visita i ens coneix ens fa confiança ràpidament'

Parlem amb l’Antoni Falcón, del celler Vins de Taller, ubicat a Siurana, on fa gairebé dues dècades que treballen per oferir, sobretot, vins de gamma alta, amb certificació ecològica i amb les tècniques emprades per aconseguir els anomenats vins de garatge.

Parla’ns una mica de la història del celler:
existim com a celler des de fa uns 18 anys, inicialment només en un entorn familiar i actualment sent un grup de 20 socis i amics. Tot i aquest creixement, seguim amb la idea de premiar l’excel•lència per sobre d’una producció elevada: oferim una quantitat limitada, cap a unes 40.000 ampolles. Tots els vins són fets de forma totalment artesana, amb la certificació ecològica que ens distingeix. Utilitzem les tècniques més noves de biodinàmica, per produir vins de gamma alta, els anomenats vins de garatge.

Quin equip disposa el celler?
Com he dit, som 20 socis. Personalment, jo coordino l’equip que trobem al celler, amb dos operaris de camp, una enòloga i una noia que s’encarrega de les visites del cap de setmana. El celler compta amb unes 10 hectàrees de conreu, un celler recentment inaugurat de 500 metres i les instal·lacions amb botiga i ben preparades per als tasts i, inclús, per a menjar-hi.

Quins dels vostres productes ens destacaries?
Pel que fa als vins blancs, els productes estrella són el Phlox i el Baseia, especialment aquest segon, de la varietat Viogner. Dels negres, la col·lecció que tenim, de gamma més bàsica, en què cada varietat porta de nom algun animal típic de la zona de l’empordà (Òliba, Daina, Marieta...). Quant als vins dolços, posaria especial èmfasi al lea, de la varietat Cortese.

Per què un client ha de confiar en vosaltres?
Si una persona té la sort de visitar-nos, ho entendrà molt fàcilment. ens agrada molt compartir tot el que fem: tothom qui ens ha visitat ha adquirit i ha marxat amb alguna ampolla de vi. Ens han premiat amb 8 medalles d’or en diferents concursos internacionals i 3 vegades al Girovi, exhaurint, així, alguns dels nostres vins. La reputació que tenim també ens avala: grans restaurants de la zona serveixen el nostre vi, com per exemple el Motel de Figueres, l’empòrium de Castelló, el Rom o Cal Campaner de Roses, entre altres.