Jordi Masquef: 'L’Embarraca’t ha de seguir sent una festa participativa, de les entitats'

El parc d’atraccions, els esdeveniments esportius, l’Embarraca’t i les Creus de Maig són els quatres àmbits que Jordi Masquef assumeix durant les Fires i Festes de Santa Creu.

Tot i que, oficialment, les Fires s’inicien el divendres 27, enguany, pel dia abans, s’ha programat una jornada solidària, amb el 2x1 al parc d’atraccions. “D’aquesta manera, aconseguim apropar les atraccions a tothom, inclús aquelles persones amb menys recursos poden gaudir-les”, destaca Masquef.

En forma d’homenatge, en Jordi, amb posat trist, ens parla d’en José Luís, a qui ell i molts altres empordanesos “trobarem molt a faltar”. Mort fa poques setmanes, era un personatge mític que trobàvem a l’emblemàtica atracció de la cursa de camells.

Quant a esports, el regidor destaca la multitud d’activitats esportives que se celebraran aquests dies: judo, bàsquet, la trobada futbolística a l’estadi de Vilatenim, tir amb arc... Dona especial rellevància, “encara que la gent vagi a dormir tard”, a la Cursa del Castell, una cursa “molt xula i consolidada”, amb la possibilitat de fer o bé 3,5 km o bé 10 km. També destaca el campionat de ball, amb l’escola Dance Me com a protagonista.

En referència a l’Embarraca’t, el funcionament serà igual que l’any anterior, amb dues barraques més (n’hi haurà 12). “Com l’any passat, cada barraca ens ha presentat un projecte social concret on invertir els diners que s’aconsegueixin, buscant així, des de l’Ajuntament, el seu màxim protagonisme i participació”. Destaca la nova cartografia que s’ha fet aquest any, un logotip que es pretén que sigui “atemporal, vàlid, almenys, uns quants anys”. Els grups han estat escollits per la Comissió de Barraques, formada per totes les entitats. De les bandes, sobresurten, per exemple, Mago de Oz i el combat musical entre els grups Maribel i Di-versiones.

“En definitiva, l’esdeveniment de les barraques ha de seguir sent una festa participativa, una festa de les entitats que recau a favor de la ciutat, amb la posterior execució d’interessants projectes socials. El protocol contra les agressions sexistes seguirà actiu, així com els autobusos llançadora gratuïts des del centre”.

El darrer àmbit on Masquef té presència important aquests dies és el concurs de les Creus de Maig arreu de la ciutat, en el qual un jurat premia les més originals. “Gràcies a les associacions de botigues, veïns i entitats de la ciutat, la gent podrà gaudir d’aquest bonic concurs, tot voltant dins del trenet pels carrers figuerencs”.