LES Fires de....XAVIER AMIEL

Candidat a l’Alcaldia de Figueres per la formació “Canviem Figueres”.

Quin records té de les fires de la seva joventut?
Esperava les fires amb molta il·lusió, com qualsevol nen i les recordo en diferents indrets, Plaça de la Palmera, a l’actual Plaça Catalunya, a la Plaça del Sol i Passeig Nou, fins i tot ja més endavant darrera de l’Hospital. També recordo amb gran estima la Fira del dibuix i la pintura, que significava una gran afluència de gent i donava a la ciutat una rellevança molt important. Em semblava que Figueres era una gran capital.

Qué és el que més li agradava de les fires d’abans?
Els focs d’artifici i el circ.

Quina atracció li agradava més?
Els autos de xoc i els cars, que durant uns anys varen instal·lar-se a la plaça del sol.

I, quin espectacle?
El circ

Qué és el que més li agrada de les fires actuals?
Els dies que Figueres llueix amb gran intensitat amb la Fira de l’Artesania, la Fira del dibuix i de la pintura, que donen a Figueres un caire festiu amb una gran afluència de gent. Això és bo per Figueres, refermar aquest caràcter de capital, de ciutat de fires, de ciutat cosmopolita. També trobo que la ubicació actual de les atraccions de fires, ha estat un encert, el fet que tot estigui concentrat en un recinte on pares i fills, joves i no tan joves puguin passejar-hi còmodament.

Qué afegiria/eliminaria de les fires d’ara?
Cal tenir molta cura de la nostra joventut, que es diverteixin tant com puguin, però facilitem-los-hi la màxima seguretat en els seus actes d’esplai. Em refereixo per exemple a l’Embarracat, seria bo que féssim la màxima difusió perquè es desplacin amb transport públic i no haguem de lamentar accidents ni sancions de cap mena.

Qué li sembla el cartell d’enguany?
Original, innovador, personalment hi veig reflectits diversos records de la meva infància: en Berruga, a qui de petits hi teníem una especial por quan ens corria al darrera, els “cavallets que pugen i baixen, la baldufa amb la que tantes hores havíem passat amb els meus amics a la plaça de l’Ajuntament, la música, l’exposició de pintura a la Rambla, etc.,tot emmarcat en aquesta creu cúbica, creu que és símbol de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres, un cartell excel·lent per la celebració del 600 aniversari de les fires de la nostra ciutat. En definitiva, cal felicitar a la seva autora l’artista Yvonne Heinert. Enhorabona.

I el pregoner?
Que sigui la Unió Esportiva Figueres, l’any del seu Centenari, no deixa de ser un reconeixement a una trajectòria que és orgull de tota la ciutat. La Unió ens ha donat grans tardes de glòria, dignes d’un gran equip, amb grans emocions, les eliminatòries de Copa superant a rivals de molta més entitat, per arribar a acariciar l’ascens a la màxima categoria del futbol estatal. Per això considero que ha estat un encert l’elecció pel pregó de les Fires i Festes de la Santa Creu. Moltes felicitats a la Unió Esportiva Figueres.

Xavier Amiel Fires
Les fires al carrer i el seu caire festiu són un dels atractius de les fires per a Xavier Amiel