Els productes artesans i, especialment, els brunyols són protagonistes per Setmana Santa, així com la gran orquestra Selvatana, sobretot gràcies la consolidada feina de les entitats.

El cap de setmana de tres dies de Pasqua representa, any rere any, tradició i molta activitat a Darnius. Són uns dies en què les entitats del municipi, com la Concòrdia i l’AMPA, es conjuren per desenvolupar un programa pensat tant per a joves com per a adults. Amb la fira del brunyol, el divendres, s’iniciarà un cap de setmana intens que acabarà el diumenge a la tarda amb el concert de la gran orquestra Selvatana. Els tres dies hi haurà inflables i atraccions.

Una vegada més, els brunyols seran els protagonistes durant tot el Divendres Sant, ara amb la 29a edició de la fira. Durant tot el dia, parades artesanals i elaboració de brunyols al cor del municipi, amb el seu tast final durant l’audició de sardanes de les cinc. A més, abans de dinar, l’anomenat Bosc dels animals amb Dandy i els seus animats titelles.

L’endemà dissabte, matí de futbol i arrossada popular al camp d’esports. L’AMPA ha organitzat un mini torneig, primer per a més joves i després per a juvenils i adults. Paral·lelament, a la Plaça Major, torneig de partides ràpides d’escacs. L’activitat del dissabte conclourà el vespre al Club Nàutic, amb un contundent concert de pop i jazz.

Pel darrer dia de festa, actes tradicionals i entreteniment per als més menuts, que des de mig matí podran anar a la recerca de xocolatines amb el Conill de Pasqua. Al migdia, missa solemne i sardanes, tot pensant ja amb el concert i ball de fi de festa amb la Selvatana.

En definitiva, tant equip de govern com associacions implicades confien que un any més el municipi compti amb bona part dels veïns omplint carrers i molts visitant d’arreu gaudint dels actes programats.

Darnius Pasqua