El Museu d’Història Medieval i l’Escola Ruiz Amado col·laboren en un projecte d’aprenentatge i geolocalització dels edificis medievals de Castelló d’Empúries

L’Escola Ruiz Amado de Castelló d’Empúries treballa com cada any a final de curs un projecte d’aprenentatge amb els alumnes de cicle superior de l’escola, concretament amb els alumnes de 5è de primària.

El projecte triat per aquest curs tracta de la “Geolocalització d’edificis medievals de Castelló d’Empúries”, amb l’objectiu de conèixer, referenciar i geolocalitzar els edificis medievals de la població, i ha comptat amb la col·laboració del Departament de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.

Durant els dies que ha durat el treball els alumnes han utilitzat dispositius electrònics i una aplicació anomenada Mobile History Map (MHM), que és una plataforma i app de georeferenciació que promou el treball per projectes i l’aprenentatge cooperatiu.

Per aquest projecte l’escola ha comptat amb la col·laboració del Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV, del Departament de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, que ha participat en el projecte a través de diverses sessions explicatives als alumnes del patrimoni arquitectònic immoble d’època medieval de la vila, de visita al Museu d’Història Medieval i a la maqueta del Castelló medieval, i de visites guiades al centre històric i als edificis, espais i monuments inclosos en el projecte, que són la Cúria-Presó, la Basílica de Santa Maria, el Pont Vell, la Sinagoga del puig Mercadal, la Llotja Comunal, la Llotja de Mar, el Portal de la Gallarda, la muralla del Rec del Molí i l’Ecomuseu-Farinera.

Els alumnes han pogut visitar també altres espais i elements del patrimoni arquitectònic del centre històric, com ara el convent de Sant Agustí i el soterrani del convent de Sant Domènec i Palau dels Comtes, on actualment s’ubica el dipòsit arqueològic municipal.