Lluís Fernández

Va ser un referent en el sector que va viure intensament l'ofici i va portar el nom de la Costa Brava arreu del món.

El passat dimarts, 23 de juliol va morir a Llançà, a l'edat de 75 anys, Lluís Fernández i Soler després de tota un vida dedicada al món de l'hostaleria i el turisme.

Els seus inicis es remunten a la seva joventut, quan va entrar a treballar al món de l’hostaleria per aprendre l’ofici des de baix, primer a l’hotel Colón, de Barcelona i, posteriorment a Roses, a l’Hotel Terrassa, i a Figueres, als hotels President, i Rally i al Motel, fins que va poder obrir els seus propis negocis: el llavors El Senglar, que poc després es convertiria en Els Caçadors, de Maçanet de Cabrenys, La Gacela de la Jonquera, La Goleta, Els Pescadors i finalment El Mos de Llançà. Durant la seva estada a l’Hotel Terrassa de Roses va conèixer l’Anna Maria Punset, amb qui va iniciar el seu projecte de vida personal i també professional.

Orgullós que dos dels seus quatre fills poguessin continuar al capdavant dels diferents establiments, deia que es volia jubilar, però la veritat és que no sabia estar sense el contacte diari amb el món de l’hostaleria.

Des del 1985 era president de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà.

Gran conversador i amb un gran humor que va saber conservar fins al darrer dia. Lluís Fernández va ser un home d’una gran generositat i altruisme,i entre les seves fites va aconseguir fer realitat un dels grans projectes del sector: l’Escola d’Hostaleria de Vilamalla. Gran defensor de la cuina tradicional i del producte del territori com a element destacat de la gastronomia gironina, va ser un dels promotors del col·lectiu La Cuina del Vent. Tanmateix també va ser un dels fundadors de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona i també del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, on ha ostentat diferents càrrecs.

La seva gran inquietud el va portar també a ser un dels primers promotors de la creació de producte turístic amb una de les rutes de senderisme de referència: la de Cotlliure a Cadaqués. Aquests són només alguns dels molts altres projectes que han deixat un gran llegat al sector. Més de 60 anys dedicats l’hostaleria i el turisme i amb gran passió i entusiasme. Tota una vida! Lluís Fernández entenia com ningú aquest ofici i a ell li agradava dir que no sabia fer-ho de cap altre manera que no fos amb honradesa.

El sector de l’hostaleria recorda encara amb quina gran emoció va rebre el passat novembre la insígnia d’or i brillants que li va entregar l’Associació d’Empresaris d’Activitats d’Hostaleria de l’Alt Empordà, entitat que ell ha presidit fins l’últim moment i durant 35 anys.

L’acte de comiat va tenir lloc a l’església de Maçanet de Cabrenys, d’on era fill, i es va convertir en un acte multitudinari que va aplegar representants del món de l'hostaleria, del turisme, la política, empresaris i familiars que van acomiadar-lo tot complint el seu desig de fer-ne mes que un adéu, una celebració, on amb nombrosos amics vestits de blanc, i amb unes havaneres van acomiadar Lluís Fernández.