El 5è Concurs Joan Trayter es presenta havent superat totes les expectatives

L’Associació de Veïns i Comerciants de la plaça de l’Estació de Figueres consolida aquest esdeveniment, donant molta vida a la zona i sent un trampolí per a joves músics.

La 5a edició de música jove Joan Trayter serà el dissabte 7 de setembre, com sempre a la plaça de l’Estació de Figueres. A partir de les 20 hores, inici del concurs, i cap a les 23 hores, rumba amb Bananna Beach. Tots els assistents podran gaudir de botifarrada gratis.

Un cop superada la data límit d’inscripció, el dia 18 d’agost, es va fer oficial la xifra rècord: fins a 66 grups apuntats al Concurs, tres d’ells de les Illes Balears. Amb gairebé 1000 interaccions a Facebook, i més de 1000 a Instagram i Twitter, es confirma, amb aquesta cinquena edició, que el concurs està ben consolidat. “De normal, solíem comptar amb una trentena de grups, cosa que ja consideràvem un èxit; les dades d’enguany són increïbles”, expressa l’Uliano, des de la direcció de l’Associació de Veïns i Comerciants de la plaça de l’Estació de Figueres.

De nou, l’objectiu és doble: dinamitzar la zona de la ciutat a la qual se celebra l’esdeveniment i ser una mena de trampolí per a joves que desitgen arribar lluny amb la música. Tal com es pot veure en el cartell, Promo Arts Music és un dels principals col·laboradors, juntament amb Perspective (encarregats de tot l’equip de so) i Music Lan Studios, el conegut estudi de gravació ubicat a Avinyonet de Puigventós. Per aquest motiu, Xavi Pascual i la seva empresa amb 15 anys de vida regalen poder actuar a l’Acústica o a l’Embarraca’t. L’altre premi, des de Music Lan, és poder gravar un EP a l’estudi.

La Sandra Bautista és un clar exemple del que suposa aquest concurs de música jove. Després de guanyar el Joan Trayter, posteriorment va ser guardonada amb el Sona 9 i enguany és visible al cartell d’artistes de l’Acústica 19. “La Sandra ha pogut experimentar el que és treballar amb uns professionals com són la gent de Perspective i, sobretot, gravar en un estudi de gravació de primer nivell. Estem molt contents de poder ser una finestra de futur per als joves. Ella n’està molt agraïda i per això enguany ens dona moltíssim de suport, en aquesta 5a edició”, afirma l’Uliano.

“Si per aquest setembre s’ha fet molta més difusió i es parla tant del Joan Trayter és gràcies al grup directiu que tenim. Som molta més gent i molt més preparada”. Uliano destaca que tanta gent faci possible l’esdeveniment a canvi de res i vol mencionar, sobretot, el paper imprescindible d’en Xavi Pascual, d’en Jordi Soler i d’en Ferran Campistol, aquest últim, com a tècnic de joventut de l’Ajuntament de Figueres. Tampoc passa per alt l’equip de govern figuerenc: “Cada any ens ajuden molt, posant-nos d’acord amb la idea i donant-nos suport econòmic”.