El Consell forma els acompanyants del transport escolar de la comarca

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha celebrat, aquest dilluns 2 de setembre, una jornada de formació per atots els acompanyants del transport escolar.

En total, hi han participat una cinquantena de persones queseran les encarregades de prestar aquest servei coincidint amb l’inici del curs, el pròxim 12 de setembre. L’enscoordina una setantena de rutes a tota la comarca que desplacen gairebé 2.500 alumnes a les escoles de totl’Alt Empordà.

La jornada ha començat amb la benvinguda a càrrec de Júlia Gil, consellera de l’àrea d’ensenyament,acompanyada per Xavier Vilà, cap de l’àrea per a la coordinació i planificació escolar del departamentd’Ensenyament i el cap de la Regió d’Emergències de Girona, Lluís Regincós.

En la presentació, Gil ha donat importància aquesta formació «clau per oferir un servei de qualitat», posant adisposició dels acompanyants del transport escolar tècnics i especialistes avesats a resoldre qualsevol delsconflictes que es pugui generar en un servei d’aquest tipus. L’Alt Empordà va ser una comarca pionera enpreparar una jornada de formació d’aquest tipus. Aquesta formació permet als acompanyants posar-se al dia iconèixer noves normatives i pautes d’intervenció. Durant la sessió també han pogut plantejar situacionshipotètiques i reals.

El representant del Departament d’Ensenyament Xavier Vilà ha posat l’èmfasi en els acompanyants deltransport escolar com aquells que acullen els alumnes al sistema escolar cada matí. «Aquesta jornadagaranteix establir unes pautes d’actuació molt necessàries en el dia a dia».

La jornada

La primera xerrada ha tractat sobre emergències en el transport escolar i l’ha impartit Mateu Feu, cap del parcde Bombers de Figueres, que ha explicat diferents tipologies de situacions que un acompanyant es pot trobaren el decurs del seu servei. Feu també ha ensenyat els sistemes estandarditzats dels vehicles com l’oberturamanual de les portes, el martell trenca-vidres, les sortides d’emergències i els extintors.

El Consell Comarcal coordina totes les eventualitats que puguin sorgir alhora que fan amb regularitat unatasca d’inspecció per vetllar el correcte compliment de la normativa i assegurar el benestar dels infants i joves.La tècnica d’ensenyament Maria Teresa Genís ha exposat la normativa que regula el transport escolar i elsprotocols a seguir davant d’una incidència.

La jornada ha continuat amb un taller de resolució de conflictes, impartit per la pedagoga Marta Pagès.Finalment, a la tarda, els agents dels Mossos d’Esquadra, Ramon Cos i Josep Maria Vallès, han impartit unaxerrada sobre seguretat viària i incidències en el transport escolar.