L’equip de govern del consistori vilafantenc posa en marxa la campanya per combatre el canvi climàtic, “Un naixement Un arbre” que consisteix en plantar un arbre per cada nadó nascut al municipi.

El proper 25 d’abril tindrà lloc la primera plantada d’arbres de la campanya Un naixement, Un arbre. S’iniciarà a les 10:00, a la zona de la Solana (les Forques). Cada arbre plantat d’aquesta manera, durà una xapa commemorativa amb el nom de l’infant. Amb aquests distintius es vol incentivar la conscienciació sobre el medi ambiental establint un vincle entre les criatures i la natura a través de l’arbre al seu nom.

La iniciativa en qüestió, neix de la preocupació per l’emergència climàtica que viu el planeta, de l’actual equip de govern. Per tal de combatre les emissions del CO2 i augmentar els espais verds del municipi, s’ha optat per incrementar el nombre d’arbres de manera solidària, ja que un arbre és capaç d’absorbir de 10 a 20 Kg de CO2 a l’any, donar aixopluc a nombroses espècies animals, fixar el sòl i sobretot produir oxigen net. Juntament amb els beneficis mediambientals la iniciativa espera incentivar la natalitat al municipi.

Vilafant