La comunitat xinesa de Figueres proporciona material de protecció per Mossos i Policia Local de la ciutat

La comunitat xinesa de Figueres es bolca amb l’estat d’alerta causat pel Covid-19 i proporciona material de protecció per Mossos i Policia Local de la ciutat

Una quinzena de persones de nacionalitat xinesa residents a Figueres, amb Fermin Lee al capdavant, aporten més de 1000 mascaretes i guants de làtex als cossos de protecció de la ciutat. Tot plegat va sorgir d’una conversa entre en Pere Casellas i el propietari del Shang-Hai, a principis de setmana, arran de l’amistat que mantenen.

“Inicialment vaig pensar que sí, que podia col·laborar, però amb poca mesura, ja que no disposava de gaire material. Tanmateix, donant-hi voltes, l’endemà vaig traslladar la idea al grup de Whatsapp format per xinesos que treballen a la ciutat i la resposta va ser brutal”. Molts d’ells comercialitzen o usen mascaretes i guants en les cuines dels seus restaurants o negocis varis.

Lee, que fa molts anys que viu i treballa a la capital altempordanesa, ha representat el grup. “Tothom va ser molt empàtic, cap a un col·lectiu que està exposat les 24 hores, i el qual necessitem per no viure en una ciutat sense llei. Quan ens hi vam reunir, la veritat és que estaven desemparats, preocupats, molt inquiets...”. Amb tot, la gent ha col·laborat proporcionant material o, inclús, econòmicament. En total, han proporcionat 1.500 mascaretes, i Lee, particularment, ha ofert 50 mascaretes quirúrgiques, 100 mascaretes simples i 300 peces de guants de làtex. “Ja sabeu de sempre que el meu tiet, en Fermin, és un heroi!”, afirma en Didac Lee, fent honor a la família.

“En aquests dies de confinament, cadascú en el seu àmbit, hem hagut d’actuar amb rapidesa i bonament com hem pogut. Com sol passar, sempre penses que tot s’hauria pogut fer millor, no haver de tancar d’un dia per l’altra i de manera urgent. Però ara toca estar junts i col·laborar amb la societat. Nosaltres, amb material, amb diners o tirant de contactes hem ofert el nostre granet de sorra i n’estem molt satisfets”, conclou Fermin.