La primera edició del Followfest 0.0 és tot un èxit

El primer festival cultural on-line d'artistes empordanesos rep 14.000 visites durant les seves 3 hores d'emissió.

Ideat per The Jump Productions i Atelier, Esdeveniments i promogut per Musiclan Estudis, Rocktail i Tramuntana.tv; Followfest 0.0 va aconseguir, en 9 dies, programar 33 actuacions i 11 entrevistes. I oferir-ho tot en directe amb la complicitat de tots els assistents que comentaven i feien arribar els seus missatges de suport a la iniciativa i els artistes.

El públic es va aplegar al voltant dels més de 30 canals de Facebook que varen compartir el directe, comentant i recolzant als artistes i la iniciativa. Molts d'ells es varen arribar al Canal del propi festival per transmetre-ho. "Lo més difícil va ser desenvolupar les eines per aconseguir que el festival fos realitat tenint en compte les carències actuals. Era primordial tirar-ho endavant en aquest moment i fer arribar un missatge d'esperança al sector" comenta Pere Toro responsable de la realització.

"Ha estat emocionant rebre l'escalf dels artistes, del públic i dels mitjans de comunicació. Tot i la pressió del poc temps en el que s'ha organitzat i les limitacions tècniques del moment, hem fet pinya, i Followfest s'ha fet realitat" ens explica Noemí Morales d'Atelier, Esdeveniments.

El Festival va ser emès per Facebook des de més de 30 Canals: Followfest, The Jump Productions, Atelier, Esdeveniments, Rocktail Group, Musiclan Estudios, Tramuntana.TV, Delpuerto, Stop80, Maga Charlotte, Alverd Oliva, Eclipse Duo, Moshka, Mas Pi Verges, La Sonora, Acting Figueres, Tequatre, MerKado Negro, Ràdio Vilafant, El Payaso y la Bailarina, CAPA i ESPASA, Ernest Prana, Kuryous Link, Jessica Mellado, Factoria Corman, Diari Hora Nova, Guia de Roses, Koalanú, Agitart, Festivalet Posta de Sol, Tania Martin (Mudanza), Joan Rovira, Cesc.

En el cartell 33 artistes: El pot petit, Maga Charlotte, Cesc, Jessica Mellado, Papa Jules, Laura Duran, Tania Martín, Carlos Romero, Funambulista i Víctor Elías, Alverd Oliva, Kuryous link, Sam, Merkado negro, Bertu Pujadas, Ernest Prana, Jofre Bardagí_Glaucs, Del Puerto, Factoria Corman, Eclipse Dduo, Stene Moshka, Lluís Bosch, Tequatre, Stop80, koalanú, Maria Teresa , Noguera, Joan Rovira, Jordi Solé & Jordi Cristau, Albert Serrano, Superfluid, Angel Amieva, Jair Dominguez, Ernest Ollero, Agitart, Jordi Rubau i Lupe Sangtraït.

"El Followfest 0.0 ha servit per donar a conèixer les dificultats que travessa el sector cultural i buscar la complicitat del públic" diu Carles Pujol qui va conduir el festival, donant pas a artistes i entrevistant a altres agents també afectats per aquesta crisi.

"Vivim la situació amb neguit perquè no sabem si podrem realitzar actuacions i festes majors, ni com fer-les. El més important és ajornar i no suspendre" reflexionava Enric Vila, de Rocktail; qui va transmetre la seva preocupació per totes les famílies que viuen d'aquest sector: "la suspensió d'un sol "bolo" suposa deixar sense feina a més de 30 persones".

Per la seva banda, Jordi Solé dels estudis MusicLan explicava: "M'enorgulleix l'oferta cultural que tenim al territori, variada i compromesa. Val la pena que la cuidem i recolzem en aquests moments difícils. Felicitar als organitzadors i esperem anar a per la propera edició ja que han quedat una colla d'artistes per actuar"

També es va parlar amb els representants de 3 dels festivals més importants que es celebren a la ciutat de Figueres.

Xavier Pascual, director de l'Acústica: "Estem pendents de les mesures que aplicarà el govern central. Ara mateix la nostra feina està prohibida".

Titín Custey i Xavier Valentí varen transmetre la seva situació i l'aplaçament d'algunes de les actuacions del Festival Còmic al setembre, dies del 17 al 20.

Roger Fernàndez, d'Agitart, va explicar com els ha afectat també aquesta situació, tant en les classes que imparteixen a les aules, ara tancades, com en la organització de Figueres es MOU.

Pels que s'ho varen perdre, el Followfest encara està disponible al seu canal de Facebook i ben aviat estarà disponible també a Youtube.