Jordi García

Entrevista al candidat de la Coalició Unitat i Defensa d'Empuriabrava (UDEM) i la Plataforma Cívica de Castelló i Empuriabrava per a les eleccions municipals.

Què el motiva a presentar-se a les eleccions municipals?
Des dels vint anys treballo amb l'administració, empreses privades, societats municipals, multinacionals, i he estat en diverses associacions d'empresaris. Qualsevol veí del nostre poble veu que el seu patrimoni familiar es desvaloritza per inseguretat i mala gestió de serveis. Jo ara estic prejubilat parcialment i vull que fer coses per Empuriabrava i Castelló sigui la meva feina i la gestió l'agraïment per tot el que aquest poble ha donat a la nostra família des de maig de 1995.

Com defineix el seu perfil polític?
Sempre m'he definit com a tècnic tot i que he treballat en ajuntaments de diferents perfils polítics, amb l'equip de Pasqual Maragall, Narcís Serra, Badalona, Sant Adrià. Però mai he sigut d'un partit ni m'he definit en el color, de fet, el meu avi, afusellat durant la guerra civil, era regidor d'Esquerra Republicana de Catalunya a Badalona. La plataforma és una coalició apolítica, un grup veïnal que continuen la lluita des de fa 25 anys. L'interès prioritari és treballar per Empuriabrava i Castelló d'Empúries.

Però per la situació política que viu Catalunya, hi ha moments en què com a ajuntament requereix posicionar-se.
Doncs serà segons l'elecció de la coalició. Dins el grup hi ha gent independentista i gent que no ho és. La solució demana votar o abstenir-se en una votació. És cert que com que no tenim color polític, no tenim el suport d'un partit, però sí que tenim els contactes necessaris per quan s'hagin de buscar subvencions. Moltes vegades el que et dóna el paraigua d'un partit són els coneixements i contactes.

Quines són les prioritats de la Coalició UDEM - Plataforma Cívica?
Una de les principals, i amb la que possiblement ens definirem, és l'"antiocupació". Empuriabrava és una urbanització turística i el control ha de ser prioritari per un tema de seguretat. Què va passar a Alcanar? Uns jihadistes van ocupar un habitatge i van volar pels aires. L'Ajuntament a hores d'ara desconeix quants habitatges hi ha ocupades a Empuriabrava. Nosaltres sí que sabem que n'hi ha unes 78. I ja hem parlat amb l'Audiència i amb el degà de Figueres. És un tema prioritari. Però no podem oblidar altres prioritats. Hi ha una deixadesa en la gestió dels serveis municipals; escomeses obertes amb el risc que comporta, es té constància de fraus de llum i delictes contra la salut pública que amb voluntat tècnica i política es podrien resoldre. En general, a l'Ajuntament hi ha manca de motivació al personal. Gent de baixa indefinidament, tècnics que no se'ls està traient tot el seu potencial, gent que no funciona al seu lloc i s'hauria de reubicar, etc. Es tracta d'aplicar l'empresa privada a l'administració.

En l'àmbit comercial, quina és la proposta per la reactivació?
Hi havia dues associacions comercials que han desaparegut. L'Ajuntament no ha sabut mantenir-ho. I és el que s'ha de tornar a arrencar, aconseguir subvencions i potenciar els plans especials, com el de Castelló que no s'ha aplicat, o un per Sant Mori que és urgent.

Quin tipus de turista s'hauria de buscar?
L'ideal és el turisme de qualitat i familiar. Potenciar el turisme francès, de la zona de Tolosa, Carcassona, Montpelier, que estan relativament a prop, jubilats que poden viure aquí. També hi ha possibilitats en el turisme esportiu de qualitat. Tenim moltes potencialitats, però no hi ha un gimnàs ni una piscina que puguin donar bons serveis, ni pels esportistes que ara s'han de desplaçar a Figueres o a Roses a entrenar, ni per la gent gran que necessita una rehabilitació o tenir una activitat física per mantenir la salut.

Qui l'acompanyarà a la llista?
No hi ha preocupació per les posicions a la llista. Però sí que vull dir que s'incorporen cares noves i possiblement exregidors que s'havien presentat per altres equips i que són brillants, gent molt preparada i gent amb contactes.