Esteve Gironès

Conversa amb Esteve Gironès, alcalde de Saus, Camallera i Llampaies, tot tractant bàsicament dos temes: la festa de primavera d’aquest abril i les eleccions municipals del maig.

- De nou, un cartell molt destacat per aquesta festa de primavera, oi?  
Sí, sens dubte. La portem treballant des de fa mesos, amb artistes de primer nivell i actes destinats a tots els públics, així que tothom s'hi sentirà representat.

El Talent Show que ens han preparat els Jovenalls de Camallera donarà el tret de sortida. Es tracta d'una activitat on tothom qui vulgui pot mostrar el seu art, amb monòlegs, teatre, ball, playback... En acabar aquest acte inaugurarem l'espai Food Trucks, per tal de sopar una mica tot esperant la divertida actuació d'en Miquel del Roig, el qual segur que ens farà riure molt i gaudir d'una bona estona.

El dissabte està pensat pels més menuts i els joves, amb inflables, el taller de pintar cares que ens preparen els Jovenalls i l'espectacle infantil d'en Jordi Patxeco. La tarda conclourà amb un emocionant partit de futbol entre solters/es i casats/des: diversió assegurada! La nit ve farcida d'activitats: es podrà sopar a les Food Trucks molt ben acompanyats de l'actuació musical de The Parrot's Jazz Quartet, la qual donarà pas als The Bazaga's, una banda molt canyera que versiona clàssics del rock dels 60, 70, 80 i 90. La sempre espectacular actuació d'Hotel Cochambre, una de les millors i més divertides bandes de versions que hi ha al nostre país, serà el plat estrella de la nit. Posteriorment, pels que encara els quedin forces després de l'actuació dels Cochambre, podran allargar la festa amb la discomòbil Sarau.

L’endemà està pensat pels més grans: encetarem el dia amb la missa de festa major i a la tarda gaudirem de la ballada de sardanes a càrrec de la Cobla La Principal de Banyoles, els quals ens interpretaran la sardana "Camallera". A la mitja part de les sardanes, la colla local de ball de bastons de la Bufa Bastonera ens oferirà la seva tradicional actuació. Ja per acabar aquest magnífic cap de setmana, l'Orquestra Mediterrànea ens brindarà un animat concert i ball. Junts gaudirem d'una gran festa!

- Pel que fa a les eleccions, com les encares?
Les encaro amb les mateixes ganes, il·lusió i motivació que he tingut i he treballat durant els anys que porto com a alcalde. Sortosament, durant aquest temps, s'han pogut fer moltes actuacions al municipi, la majoria d'elles velles reivindicacions dels veïns i veïnes des de feia molt temps i que s'han pogut dur a terme.

La meva màxima prioritat ha estat i continua sent la millora del benestar de la gent en el seu dia a dia, per aconseguir un municipi de primer nivell en el qual tothom se senti a gust. Així, hem pogut resoldre els problemes d'abastament d'aigua, tot millorant-ne també la xarxa per evitar interrupcions en el subministrament. S'han solucionat els problemes de salubritat de l'aigua, aconseguint resoldre el problema a través de la construcció de desnitrificadors. Hem millorat carrers, voreres i camins municipals, s'ha actuat a la zona esportiva col·locant gespa artificial al camp de futbol i renovant la pista i les portes del pavelló poliesportiu. També s'ha augmentat el servei de neteja per aconseguir un municipi més net i ordenat. S'han realitzat millores importants a l'escola, la llar d'infants, el centre de serveis de la gent gran i el consultori mèdic, així com moltes altres millores que gaudeixen els ciutadans en el seu dia a dia.

Totes aquestes actuacions s'han pogut fer sense apujar impostos i rebaixant l'endeutament municipal en un 60%. Tot un mèrit, doncs, donada la gran quantitat de recursos econòmics que hem de destinar al pagament de préstecs, fet que ens limita molt a l'hora de realitzar inversions.

Actualment el nostre consistori està sanejat i estem pagant les factures en els terminis corresponents, fet que ens fa ser optimistes de cara al futur, ja que disposarem de més recursos propis per invertir; uns recursos que revertiran en la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes.

Tot i que durant aquest mandat s'ha pogut fer moltes coses, quatre anys es fan curts i alguns projectes queden a mitges, sigui per traves burocràtiques o perquè depens d'altres administracions. És per això que si la gent em torna a donar la seva confiança, m'agradaria acabar amb totes aquestes actuacions que he estat lluitant o que em faria il·lusió realitzar per millorar el nostre municipi.   

Camallera Festa Primavera