Consol Cantenys

Conversem amb l’alcaldessa Consol Cantenys, dies abans de la consolidada Fira del Conill i dos mesos abans d’una possible reelecció al consistori.

- Tot a punt per a una nova Fira del Conill?
Sí, perfilant ja els últims detalls. Cada any presentem novetats interessants, enguany per exemple la presència de la Cuina del Vent en la mostra gastronòmica, que se suma als sempre implicats restauradors del municipi. Com a col·lectiu és un prestigi tenir-los entre nosaltres, ja que donaran un plus als tastets. Tot va començar amb la seva col·laboració a l’Aula de Cuina, que ja hem acabat, i ara podem seguir comptant amb ells a la fira. Altres novetats per aquesta edició: el Canicross, les xerrades sobre el consum de la carn de conill i el llançament de totxanes, un esdeveniment que l’any passat s’havia perdut i enguany recuperem. Així doncs, a punt, molt contents i amb moltes ganes de tenir, durant dos dies, el nostre nucli ple de visitants.

- Com estàs, políticament parlant, i com encares les eleccions del mes de maig?
Bé, contenta i amb moltes ganes. Com equip, estem molt satisfets de la gestió d’aquesta última legislatura; la veritat és que els quatre anys han passat volant, amb bastantes coses importants, com la rotonda, el carrer Figueres o la creació de l’Àrea de Promoció Econòmica. Personalment, segueixo amb la mateixa il·lusió per continuar i desencallar projectes pendents, com el Pla Urbanístic, aprovat inicialment el passat 21 de desembre. Destaco, a més, com no pot ser d’una altra manera, el tema de la Rectoria: la permuta amb el Bisbat servirà perquè el municipi disposi d’un centre polivalent, sobretot per a les entitats i la gent gran, si bé ha de ser un punt d’interès per a tothom.

- Ja tens tancat l'equip de persones que t'acompanyarà a la llista?
S’està acabant de definir, ja que alguna persona surt i d’altres s’han ofert per entrar. Seran incorporacions que provenen de diferents espais i àmbits dins del municipi. Aviat anirem programant campanyes amb el poble i donarem a conèixer el nostre programa, el qual ja tenim molt treballat i gairebé acabat.

- Si aconsegueixes la reelecció, com veus Vilafant en els pròxims 4 anys?
El municipi ha de fer un salt important, tot mostrant un impuls que ha de servir per deixar clar quin model de municipi volem entre tots. Per exemple, cal que zones com les del Manol i el Mas Bonet connectin eficientment nuclis. També volem reconduir el tema dels habitatges, sobretot perquè els joves tinguin més facilitats per emancipar-se. Quant a la mobilitat, externa i interna, volem estar a sobre de les Administracions superiors per tal d’aconseguir certs canvis necessaris. Pel que fa al comerç, som un poble de 5600 habitants, així que volem desenvolupar més zones industrials, per tal de reactivar l’economia: millores a les zones pròximes a l’estació, a l’Arengada i al carrer Comerç han de servir perquè el municipi mostri un gran canvi quant a definició estructural. Un tema destacat que no puc deixar de mencionar és el tema del nou institut: tenim els nostres tècnics en constants reunions amb la Generalitat per fer realitat el nou centre. Altres projectes, extrets d’una llarga llista, són el Mas de Palol (amb una subvenció que ens pot permetre obrir-lo al públic), millorar tot l’entorn del pavelló per explotar les seves possibilitats i la idea ferma d’obrir una biblioteca ­–tot i no haver-hi, de moment, subvencions, hi estarem a sobre: el municipi necessita un espai escenico-cultural ben aviat, així que tenim el projecte a punt per redactar i presentar. Finalment, m’agradaria parlar del tema ambiental: amb el PAES i amb el Pacte d’Alcaldes demostrem que ens importa i molt. Però encara cal exigir-nos més: volem fer un pas més amb l’adaptació dels equipaments municipals cap a uns consums molt més sostenibles.